Ha ez nem piros, akkor mi az?

Szabó Zsolt (m4) - forrás: m4sport.hu Forrás: m4sport.hu - Szabó Zsolt (m4).

„Ha ez nem piros, akkor mi az? Minek a VAR, ha nem tudják használni rendesen?”

Tette fel a kérdést az egyik kommentelő az M4 Sport bejegyzése alatt, amiben Pátkai Máté durva belépője látható a szombati Kecskemét-Vasas focimeccsen. Egy másik szurkoló ezt írta: „Remélem, eltiltják a bírót pár meccsre, mert ez óriási hiba”.

A labdarúgó-NB I első fordulójában két újoncának összecsapásán az angyalföldi Pátkai a 25. percben csúszott rá nyújtott lábbal Uros Djuranovic sípcsontjára. A montenegrói futballista nagyot repült és meg is sérült, Erdős József játékvezető nem látta szabálytalanságnak az esetet, a videóelemző (VAR) szobában ülők azonban lehetséges piros lapot vizsgálva visszanézték az első ránézésre ijesztőnek tűnő belépőt, amelyet végül szabályosnak ítéltek.

Szabó Zsolt, korábbi FIFA-játékvezető sem értette, miért nem állította ki Pátkait a bíró.

– Nálam ez egyértelműen piros lap lett volna, ha még aktív lennék, s én vezetem ezt a meccset – mondta Szabó. – Erdős nem látta vagy elnézte. Persze van ilyen, de kérdés, ha már van VAR, akkor a videóbírósok miért nem segítettek neki? Meglehet, Pátkai eltalálta a labdát is, de nagyon sérülésveszélyes szituáció volt, kisebbért is állítottak már ki játékost. Tudom, vizsgálták, de aki látta ezt a szituációt, annak egyértelmű, hogy ez súlyos szabálytalanság volt, és kiállításnak kellett volna következnie.

VIDEÓ ELÉRHETŐ ITT

 

 

Hozzászólások