Életmentés Baranyában FRISSÍTVE

Mentőautó - forrás: Forrás: - Mentőautó.

Életet mentettek a játékvezetők Szigetváron.

A Bódi Focisuli facebookon keresztül köszönte meg Kreskai Tamásnak a segítségét. Tamás civilként az Országos Mentőszolgálatnál dolgozik, így nem ismeretlen számára az életmentés.

 

Tisztelt Szigetváriak! 
Mai napon megrendezésre került U19-es bajnoki labdarúgó mérkőzésünk, a Szigetvári labdarúgópályán Pogány
csapata ellen.
A mérkőzés vezetőink Micek-Angyal Adrienn és Tamás Kreskai voltak.
 
A mérkőzés 40-ik percében rosszul lett egy szurkolónk, a mérkőzés vezetők azonnal félbeszakították a meccset.
 
Szeretnénk megköszönni a Bódi focisuli nevében, Kreskai Tamásnak az önzetlen és szakszerű segítséget amit elvégzett
a rosszul lett szurkolónkon a mentő megérkezéséig.
 
Emberségből,szakmaitudásból,hozzáállásból jelesre vizsgázott.
 
Köszönjük szépen még egyszer.
 
Bódi focisuli vezetősége és játékosai.
 
 

Pécsma.hu írta:

 

Vasárnap délelőtt rendezték meg a BFA Szigetvár–Pogány Bogád SE U19-es bajnoki mérkőzést. Az utánpótlás-csörte nyugodt mederben csordogált, egészen az első félidő végéig, akkor azonba hirtelen nagy lett az ijedelem, a nézőtéren ugyanis az egyik szurkoló rosszul lett. Szerencsére azonban gyorsabban érkezett meg a segítség, mint számítani lehetett volna arra, ugyanis a mérkőzésen Micek-Angyal Adrienn játékvezető munkáját az oldalvonal mellett segítő Kreskai Tamás „civilben” az Országos Mentőszolgálatnál dolgozik mentésirányítóként, így azonnal szolgálatba is helyezte magát.

– Nem sokkal jártunk az első félidő vége előtt, amikor arra lettem figyelmes, hogy mögöttem a nézőtéren többen is kiabálnak, valaki ugyanis rosszul lett – idézte fel az eseményeket a PécsMa érdeklődésére Kreskai Tamás. – Azonnal eldobtam a zászlót, átugrottam a korlátot és odasiettem, stabil oldalfekvésbe helyeztem az idő közben az eszméletét is elveszítő szurkolót. Szerencsére kis idő múlva valamivel jobban lett, az eszméletét is visszanyerte, és a mentős kollégák is hamar a helyszínre értek, hogy aztán a Szigetvári Kórházba szállítsák a drukkert.

Kreskai nem érzi úgy, hogy bármi különlegeset tett volna, de azt elismerte, hogy a mérkőzésen jelen lévők nagyon megijedhettek, elég rosszul nézett ki ugyanis az egész szituáció. Igaz a lényeg az, happy enddel zárult. Kreskai Tamás kiemelte, hogy ezért is nagyon fontos az elsősegély-nyújtás minden helyzetben.

Az esetnél a meccset természetesen azonnal félbeszította a játékvezető, de miután az eszméletét elveszítő szurkolót a mentők elszállították a pályáról, folytatódhatott a játék. A derbit egyébként 6-2-re nyerte meg a hazai csapat.

 

Hozzászólások