Lex Fehérvári!?

Paragrafus - forrás: Forrás: - Paragrafus.

Félinformációk, tisztázatlan viszonyok, fejetlenség, káosz!

Ez a négy szó jellemzi a Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságát.

12 éve senki nem tudja, hogy milyen viszonyban van az országos JB. bizottság a megyékkel.

Az MLSZ Alapszabálya alapján a játékvezetéssel kapcsolatos megyei feladatokat (Alapszabály 8 §) a területi igazgatóságok hatáskörébe utalja. Ezt az is alátámasztja, hogy a bizottságok kinevezését és számonkérését is az igazgatóságokon működő társadalmi elnökséghez rendelni.

Sem az MLSZ Alapszabálya, sem az MLSZ SZMSZ-e nem rendelkezik arról, hogy az MLSZ JB-nek milyen beleszólása van a megyei bizottság munkájába.

Az MLSZ SZMSZ-e szerint van egy Nemzetközi és Játékvezetői Osztály, amelyet osztályvezető vezet.

Az SZMSZ 148. pontja részletesen leírja, hogy a szervezeti egységnek mi a feladata. Ott van egyedül az, hogy kapcsolatot tart a megyei igazgatóságok Játékvezető Bizottságaival.

Érdekesség az, hogy az MLSZ a leveleket legtöbbször JB. iroda néven írják alá, de ilyen nevet viszont nem tartalmaz az SZMSZ sem.

Tegnapi napon újabb utasítást adott ki a megyék számára a „JB iroda”, hogy milyen módon lehet a játékvezetőket küldeni.

Érdekes ebben az is, hogy milyen mélységben szól bele Budapest a megyei életbe. Ők igazán segítséget, támogatást, pénzt nem adnak a bizottságoknak, csak néhány havonta számonkérő leveleket küldenek.

Hanacsek Attila minden megyei elnök kérdésére azt a választ adja, hogy az MLSZ JB. ügyei, az országos kerettagokkal kapcsolatos kérdésekhez nincs köze a megyéknek. Megyei elnök nem tudhatja meg, hogy milyen szakmai vagy nem szakmai ok miatt kerül ki valaki az országos keretből. Nem tudhatják azt sem meg, hogy milyenek a feltörekvő akadémisták teljesítményei. Hanacsek szavával élve, „nincs közötök hozzá”.

Akkor működne jól az MLSZ és a megyék kapcsolata, ha a megyék szakmai útmutatókat, tanácsokat kapnának, egységesítve az oktatást, küldéseket, ellenőrzéseket. Persze mondhatják, hogy Tóth Vencel bácsi évente tart egy ellenőri napot. Mindenki tudja, hogy ettől még nem lesz egységesítve az ellenőrzés.

Bízunk benne, hogy az MLSZ elnöksége, főtitkára előbb utóbb észreveszi, hogy micsoda gondok vannak a játékvezetésben….Kapcsolódó cikkek

Megdöbbentő arcátlanság Hanacsektől!

Hanacsek Attila szánalmas húzása.. már megint

Tovább


Hozzászólások