Kassai Rajczi kiállításáról: "Szuperül segített a partjelző!"

Puhl Sándor piroslap - forrás: focibiro.hu Forrás: focibiro.hu - Puhl Sándor piroslap.

Rajczi Péter a Lombard Pápa elleni csata második félidejében kapott piros lapot a találkozót dirigáló Kassai Viktortól, miután megütötte Tóth Gábort, a hazaiak védőjét. Az esetet követően a csatár a pepsifoci.hu-nak vitatta az ítélet jogosságát, az MLSZ pedig 3 meccses eltiltást szabott ki a vétkesre.

A sportcsatorna csütörtöki labdarúgó-magazinjában is téma volt az eset. A korábban négyszer a világ legjobb sípmesterének megválasztott Puhl Sándor is elmondta a véleményét a történtekről:

- Szerintem igaza volt a játékvezetőnek, amikor piros lappal büntette Rajczit. Belenyúlt a védő arcába, egyértelmű a történet - nyilatkozta az 1994-es világbajnoki döntő játékvezetője a Sport TV Zuhanyhíradó c. műsorában.

A szintén a stúdióban helyet foglaló egykori világválogatott játékos, Mészöly Kálmán is hasonlóan foglalt állást. A korábbi szövetségi kapitány szerint ahogyan Rajczi bal keze mozdult, azt nem lehet figyelmen kívül hagyni, az ilyen eseteket a bírónak észre kell venni és azonnal le kell küldeni a vétkes labdarúgót.

A műsorba szintén meghívott Kassai Viktor természetesen nem véleményezte az ítéletet, de azért hozzáfűzött egyet s mást a történtekhez:

- Ez a szituáció jó példa arra, mennyire fontos, hogy az embernek legyen két jó asszisztense. Ezúton is köszönöm Demeter Jánosnak, szuper jó segítséget adott - utalt a játékvezető arra, hogy segítője jelzésére vette elő Pápán a piros cédulát.

 

Hozzászólások