Puhl és Kassai olyan, mint Ronaldo vagy Messi

Puhl Sándor - Kassai Viktor - forrás: focibiro.hu Forrás: focibiro.hu - Puhl Sándor - Kassai Viktor.

Rafa Guerrero, a Marca bírószakértője - egykori híres-hírhedt nemzetközi vonalbíró - szerint Puhl Sándor és Kassai Viktor világklasszis. Ezt egy exkluzív interjúban árulta el Farkas Norbertnek, a Sport TV utazó riporterének.

Raúlnak hiányzott, mikor visszavonult, a saját édesapját kiállította egy alsóbb osztályú meccsen, ebből is látszik, nem ismert kompromisszumot, ha a bíráskodásról van szó. Ő Rafa Guerrero, aki partjelzőként vált a spanyol labdarúgás ikonikus alakjává, még autóreklámban is szerepelt. Ma a Marca bírószakértője, és mint pályafutása során mindig, ma is szókimondó a kollégákat illetően. A Sport TV-nek adott interjújában, ami a Fieszta Extra című műsorban volt látható, a két kiváló magyar sípmesterről is beszélt.

 Vannak országok, mint például Magyarország, amelyek előrukkolhatnak egy-egy világklasszis bíróval, mint amilyen Kassai Viktor vagy Puhl Sándor, ők kiemelkednek a hazai és a nemzetközi mezőnyből. Olyan egyéniségek, egyszeri és megismételhetetlen sportemberek, mint Messi vagy Ronaldo ? nyilatkozta, majd azt is elmondta, hogy Puhl Sándort személyesen is ismeri.  Lenyűgöző figura, közvetlen, imádnivaló ember. Zseniális bíró volt. Nem mindenkinek adnak oda egy vébédöntőt, a labdarúgás történetében ez csak néhány játékvezetőnek adatott meg. Remélem, Sándor nem haragszik meg rám, de nekem Kassai Viktor a kedvencem. Fiatal, tisztelettudó, az Isten is játékvezetőnek teremtette. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy sikeres legyen. És én kívánom neki, mert odavagyok érte.

Azt is kifejtette a szakember, mi emeli Kassai Viktort a kollégák fölé.

Elvarázsolt a játékvezetési stílusával, azzal a metódussal, ahogyan dirigálja a meccset, elkápráztatott maga az ember. És milyen az élet, ugye, nem is olyan nagyon régen a spanyol válogatottnak vezetett egy meccset  - utalt ezzel arra, milyen boldog volt, mikor Kassai vezette a Franciaország-Spanyolország vb-selejtezőt. Úgy emlékszik, egy tizenegyest nem adott meg a spanyoloknak, de szerinte ettől még nem dől össze a világ.

Tud Kassai és csapata tavalyi esetéről az Eb-n, de szerinte ez nem törheti le a magyar sípmestert.

- A hibát analizálni kell, de meg kell őrizned magadnak, egyébként lapozni kell, mert másképpen nem lehet ezt csinálni. Ma csak kevés olyan játékvezető van, és ezt világviszonylatban mondom, aki olyan fizikai állapotban van, mint ő - mondta Guerrero, aki szerint a mai technika már ott tart, hogy könnyen eldönthető lenne az, hogy egy labda bent van-e a kapuban vagy sem, és nem gólbírókra bízná ezt a feladatot.

 

Hozzászólások