Bede Feri elemez

Bede Ferenc int - forrás: nso.hu Forrás: nso.hu - Bede Ferenc int.
Három 11-est és egy szabályos gólt nem adtak meg a bírók - Bede Ferenc elemzése. Bede Ferenc ezúttal is összegyűjtötte az OTP Bank Liga 7. fordulójának legtöbb visszhangot kiváltó bírói ítéleteit. Ezekből kiderül, hogy volt olyan mérkőzés, amelyen 10 másodpercen belül két 11-est nem adtak meg a bírók, de a Kecskeméttől is elvettek egy jogos büntetőt, míg a Ferencvárostól egy érvényes gólt.

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában is akadtak kétes játékvezetői döntések. Íme:

A Kecskemét - Győri ETO mérkőzés 24. percében Balázs Zsolt szép szólóját követően beadott, majd Bebeto közelről a kapuba lőtt. A játékvezető azonban nem adta meg a találatot, mivel szerinte a beadás előtt már pályán kívül volt a labda. A 45. percben a kecskeméti Kitl gyanús körülmények között esett el a tizenhatoson belül.

Az esetek 1:40-től és 3:15-től:

Bede Ferenc véleménye: - A képanyagból nem lehet perdöntően eldönteni, hogy a labda elhagyta –e teljes terjedelmével a játékteret. Ha egyetlen szelete is érinti a vonalat, nem hagyta el. Az alapvonali játékvezető nagyon közel állt az esethez, fogadjuk el a döntését.
A másik szituációnál egyértelmű a helyzet: a hazaiak játékosa nagy lendülettel érkezik, a győriek védője pedig buktatta a büntetőterületen belül. A játékvezetőnek 11-est kellett volna ítélnie.

A Honvéd - Haladás találkozó 53. percében pár másodpercen belül két szabálytalanság is történt a kispestiek tizenhatosán belül.

2:20-tól láthatóak a szabálytalanságok:

Bede Ferenc véleménye: - Kemenes egy magasan szálló labdát szeretett volna elöklözni, de nem találta el, a labda helyett Halmosi fejére ütött, ami szabálytalan. Majd pár másodperc múlva a Honvéd védője fel akart szabadítani, de a saját játszótárs kezére rúgta a labdát. Mivel Kosnic keze nem természetes testhelyzetben volt, ebben a játékszituációban nem tarthatja így a karját, szándékos kezezésnek minősül, ezért 10 másodpercen belül két jogos 11-es maradt el.

A Videoton – Újpest rangadó 79. percében Nikolics Heris mellett elesett a tizenhatoson belül, a támadó 11-est reklamált.

Nikolics esése 4:10-től:

Bede Ferenc véleménye: - Nikolics megelőzte a védőjét, belépett elé, de az újpesti nem lépett a lábára, nem rúgta meg, így jó ítélet született, nem volt 11-es.

A Ferencváros – Puskás Akadémia mérkőzés 74. percében a Fradinak nem adtak meg egy gólt les miatt.

Gyömbér gólja 4:15-től:

Bede Ferenc véleménye: - Pavlovic kapura fejelte a labdát, a kapus kiütötte, Gyömbér pedig a hálóba sodorta. A fejes pillanatát kell nézni, akkor Gyömbér egyvonalban volt az utolsó előtti védőjátékossal, tehát szabályos a gól. Itt asszisztensi hiba történt a játékvezetőnek nincs esélye, hogy ebben a szituációban felülbírálja asszisztensét. forrás: csakfoci.hu

 

Hozzászólások