Bede: Vad gólt vett el!

Vad István - PMFC-Kaposvár választás - forrás: pmfc.hu Forrás: pmfc.hu - Vad István - PMFC-Kaposvár választás.

Az NB I legutóbbi fordulójában több nagy hibát is vétettek a játékvezetők. A Pécs a Videoton ellen 0-0-s állásnál nem kapott meg egy szabályos gólt, a Puskás Akadémia kárára befújtak egy jogtalan 11-est. A Haladástól egy büntetőt és egy szabályos találatot vettek el. Bede Ferenc, korábbi FIFA-bíró elemezte a játékvezetők hétvégi ténykedését.

Az OTP Bank Liga 10. fordulójában is voltak kétes bírói ítéletek, melyekről ezúttal is Bede Ferenc mondta el a véleményét.


A Puskás Akadémia - ETO mérkőzésen a második győri 11-es jogosságát reklamálhatták a felcsútiak.

 

A vitatott győri büntető:

Bede Ferenc véleménye: - A győri játékos elrúgta a labdát, ami Vaszicsku felkarjának vágódott. A védő karja azonban a testéhez volt szorítva, ezért természetes testhelyzetről beszélünk. Nem emelte meg a karját, hogy meghosszabbítsa a testét, így ennél a szituációnál nem kellett volna 11-est ítélni.

 


Véber György a PMFC-Videoton meccs után egy szabályos pécsi gólt reklamált.

Bede Ferenc véleménye: - Szoros szituáció volt, de a rúgás pillanatában az utolsó előtti védő egy vonalban helyezkedett a pécsiek támadójával. Helyesebb lett volna, ha az asszisztens tovább engedi, vagyis szabályos volt a gól.


Az Újpest -Dunaújváros mérkőzésen a hazaiak 11-esével nem mindenki értett egyet.

Az Újpest 11-ese 0:50-től:

Bede Ferenc véleménye: - Ahogy a kapus kivetődött, azzal a lendülettel elsodorta Suljicot. A kapuvonalon álló segéd játékvezető egy méterre helyezkedett az esettől, valószínűleg ő jelezte a játékvezetőnek a szabálytalanság tényét. Meg lehetett adni a 11-est.


A Haladás - Lombard Pápa találkozón két nagy hibát is elkövetett a játékvezető: előbb nem adott meg egy 11-est a szombathelyieknek, majd egy szabályos góltól fosztotta meg a hazaiakat.

Csizmadia Csaba kezezése:

Bede Ferenc véleménye - A 19. percben Csizmadia Csaba fölött átpattant a labda, aki reflexszerűen kezével hátra ütött, érintette a labdát, ami szándékos kezezés. A helyes ítélet sárga lap lett volna a pápai védőnek és 11-es a Haladásnak.

 

Rocchi meg nem adott gólja:

- A 34. percben Rocchi két védő között lépett ki, de a harmadik Lombard-védő, a jobbhátvéd helyezkedését érdemes figyelni, hiszen ő az utolsó előtti védőjátékos, akinek vonalánál nem állt előrébb a támadó, vagyis nem volt les. A helyes ítélet az lett volna, ha továbbengedik. Itt asszisztensi hiba történt, amit a játékvezető nem képes felülbírálni. Ráadásul a támadás góllal zárult. (Fotó: vidi.hu)

 

forrás: csakfoci.hu; kép: facebook.com/pmfc

 

Hozzászólások