Elhunyt Piller Sándor

Gyászhírek

2015-07-03 19:39:10

Gyászhírek - forrás: focibiro.hu
Forrás: focibiro.hu - Gyászhírek

Életének 83. évében elhunyt Piller Sándor, az MLSZ korábbi elnökségi tagja, a Békéscsabai Előre egykori játékosa, majd edzője - adta hírül az mlsz.hu.

Piller Sándor Mezőberényben született 1932. október 24-én. Előbb játékosként, aztán pedig edzőként szolgálta a Békéscsabai Előrét, 1968-ban az ő edzői irányításával nyerte meg a gárda az NB II-es bajnokságot. Később a Békéscsabai Előre szakosztályelnöke volt, illetve tizenhét esztendőn át a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség elnökeként dolgozott. Hat éven keresztül volt tagja az MLSZ elnökségének, és 12 évig töltötte be a Magyar Labdarúgó Szövetség Utánpótlás Bizottságának elnöki posztját. Fia, ifj. Piller Sándor is szorosan kötődik a labdarúgáshoz, a kilencvenes években NB I-es és FIFA-játékvezetőként tevékenykedett.

Id. Piller Sándor civil szakmája tanár volt, a Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskolában tanított, 1972-től 23 éven át volt az intézmény igazgatója, 1995-től pedig az Eötvös József Iskolaalapítvány Szakközépiskolájának igazgatója. 1994-ben "Békéscsabáért" elismeréssel, 1995-ben Arany Katedra-díjjal tüntették ki. Halála súlyos veszteség a Békés megyei és a magyar labdarúgás számára.   forrás: hlsz.hu


 

Hozzászólások: