Gyászszünet a hétvégi bajnokikon

Gyászhírek

2015-11-15 15:05:48

Gyászhírek - forrás: focibiro.hu
Forrás: focibiro.hu - Gyászhírek

A Magyar Labdarúgó Szövetség a hétvégi alacsonyabb osztályú bajnoki forduló hátralevő mérkőzésein gyászszünet megtartását rendelte el.

A magyar válogatott kapusa, Fülöp Márton méltósággal viselt, hosszú betegség után, 32 évesen hunyt el csütörtökön. A tragikusan fiatalon távozó kapus 24 alkalommal öltötte magára a magyar válogatott mezét, pályafutása során futballozott a BVSC, az MTK, a BKV Előre, a Siófok, valamint több neves angol egyesület színeiben is. Ugyanezen a napon, 84 éves korában távozott közülünk Várhidi Pál, az Aranycsapat bő keretének tagja, 10-szeres válogatott labdarúgó is. Várhidi Pál tagja volt az 1954-es svájci világbajnokságon ezüstérmet szerző válogatott keretének, valamint az 1960-as, római olimpián bronzérmes magyar csapatnak. Játékosként egyszer, edzőként négyszer nyert magyar bajnokságot az Újpesti Dózsával.

A magyar labdarúgó-társadalom a két kiváló sportember mellett a hétvégi bajnoki márkőzések előtt megemlékezik a péntek esti, párizsi terrortámadásban elhunytakról is. A francia fővárosban történt embertelen cselekményeket követően a magyar kormány nemzeti gyásznapot rendelt el vasárnapra.


 

Hozzászólások: