Bernd Storck a játékvezetők edzőtáborában

Oktatás

2016-02-13 18:21:41

alapvonali játékvezetők - forrás:
Forrás: - alapvonali játékvezetők

A törökországi felkészülést követően a vecsési Hotel Airportban február 8-11-ig rendezték meg az NB I-es és NB II-es játékvezetők, asszisztensek és ellenőrök hagyományos, a tavaszi szezont megelőző országos edzőtáborozását. A nyitónapon dr. Barczi Róbert, az MLSZ versenyigazgatója részletesen tájékoztatta a hallgatóságot a honi futballbajnokságok aktualitásairól szervezési szempontból. Az elméleti teszt kitöltését követően Pozsonyi Zsolt az erőnléti edzés szerepéről és jelentőségéről tartott előadást. Esténként az MLSZ JB fitnesz instruktorai személyre szabottan elemezték ki a fizikai teljesítményeket a Polar-órák adatai alapján. A második napon csoportos foglalkozások keretében a játékos védelméről, az illegális kéz- és karhasználatról, a leshelyzetek elbírálásáról néztek meg tanulságos jeleneteket az őszi szezon felvételei közül, melyek után levonták a következtetéseket, a konklúziók már az edzőtábor összes résztvevője előtt hangzottak el.

A harmadik nap a zuhogó esőben hasznos edzésen vettek részt a kerettagok a műfüves pályán. A videoteszten olyan jelenetek kerültek górcső alá, amit közösen analizáltak. Délután Berzi Sándor, az MLSZ JB elnöke meghívására illusztris vendégeket köszönthettek: Bernd Storck szövetségi kapitány és segítője, Andreas Möller tisztelte meg jelenlétével az edzőtábort. Bernd Storck először az utánpótlás tekintetében ismertette sportigazgatóként szerzett tapasztalatait, majd vázolta az Európa-bajnoki felkészülés menetét, és mindeközben nyomatékosította: sűrűn járja a pályákat, figyelemmel kíséri a magyar mérkőzéseket, és a honi játékvezetőkről kedvező tapasztalatai vannak. Mindezeket követően a magyar futball legendája, Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja pedig korabeli felvételekkel támasztotta alá, hogy mennyit változott a sportág az elmúlt évtizedekben. 

A zárónapon a csoportos foglalkozásokon a szimulálásra és a büntetőterület felügyeletére fókuszáltak. Kiértékelték az elméleti tesztet, s búcsúzásként abban maradtak: hamarosan ismét találkoznak, ugyanis a jövő héten kerül sor a fizikai tesztre. Az edzőtábor idején rendezték meg a Magyar Kupa-negyeddöntők első felvonását, szombaton pedig folytatódik a tavaszi szezon, amelyet felkészülten várhatnak az országos játékvezetők és asszisztensek. - írja az mlsz.hu.


 

Hozzászólások: