Továbbképzésen a hazai játékvezetői keret

taktikai tábla - forrás: Forrás: - taktikai tábla.
Csütörtökön Telkiben gyűltek össze az NB I-es, NB II-es és NB III-as, valamint az NB I-es női játékvezetők és asszisztensek.

Az elit játékvezetői továbbképzés két részből állt, a résztvevők egyrészt teljesítették a nemzetközi szövetség kiemelt fizikai tesztjeit, másrészt pedig az UEFA kötelező elméleti előadásán vettek részt. A továbbképzésre Telkibe utazott az UEFA Játékvezetői Bizottságának Magyarországért felelős tagja, a korábbi neves játékvezető, Dagmar Damková, aki annak idején a 2008-as olimpia női döntőjét, a 2011-es női BL-döntőt, a 2009-es Eb-döntőt vezette, és közreműködött két világbajnokságon is. Dagmar Damková tájékozódott a hazai játékvezetés helyzetéről, megbeszéléseket folytatott Berzi Sándorral, az MLSZ Játékvezető Bizottságának elnökével, valamint Puhl Sándor és Hanacsek Attila alelnökökkel, illetve a tesztelések során képet kapott a hazai elitjátékvezetők fizikai állapotáról. A délelőtti és a délutáni tesztek között ő mutatta be az idén nyáron bevezetendő szabályváltozásokat a Telkiben megjelent 170 játékvezetőnek, valamint beszélt az új szabályok életbe léptetésének folyamatáról is. 

 

Puhl Sándor és Hanacsek Attila JB-alelnökök is egyeztettek Dagmar Damkovával a hazai játékvezetés aktuális helyzetéről A továbbképzés résztvevői két csoportban teljesítették a teszteket, délelőtt az NB I-es, NB II-es és női NB I-es játékvezetők ingatesztjére, valamint az asszisztensek Ariet-tesztjére került sor, délután pedig az NB III-as játékvezetők adhattak számot fizikai állapotukról.  

 

forrás: mlsz.hu

 

Hozzászólások