Bede Ferenc: alkoholistának néztek Zalaegerszegen

Bede Ferenc (ZTE) - forrás: nso.hu Forrás: nso.hu - Bede Ferenc (ZTE).

A hétvégén két Soproni Liga-találkozón is éles kritikákat kapott a mérkőzés játékvezetője. Zalaegerszegen Bede Ferenc (ZTE–Bp. Honvéd 0–1), az Üllői úton (FTC–Kecskemét 3–2) Fábián Mihály ténykedése „verte ki" a biztosítékot. Zalaegerszegen a klub vezetői a mérkőzés utáni pillanatokban felindultságukban egy szondát is megpróbáltak Bede Ferenc orra alá dugni, feltételezve, hogy a bíró illuminált állapotban vezette a ZTE–Bp. Honvéd (0–1) bajnokit.

„Nevetséges az egész – reagált a vádakra Bede Ferenc. – Életemben egy korty alkoholt sem ittam, de hosszú pályafutásom során most már az is megadatott, hogy alkoholistának néztek. Egyébként a találkozó után személyesen egyetlen zalaegerszegi vezető sem keresett meg, hogy fújjam meg a szondát. Persze, ha hivatalos formában jelezték volna a problémájukat, és erről jegyzőkönyv is készül, akkor semmi akadálya sem lett volna a kérés teljesítésének."

Bede Ferenc hazafelé indulván útba ejtette a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol hivatalos eljárást, szondáztatást kezdeményezett maga ellen.

Bede Ferenc az első félidőben a Balázs Zsolt ellen elkövetett szabálytalanságért nem adott tizenegyest a hazaiaknak, illetve piros lapot a szabálytalankodó kispesti hátvédnek. A 45. percben Diego szabálytalankodott Máté Péterrel szemben, amiért Bede Ferenc tévedésből a piros lapot mutatta fel a Honvéd középpályásának, ám miután észlelte tévedését, a sárga lapot dugta a brazil légiós orra alá.

Az Albert Flórián Stadionban a hazaiak középpályása, Rósa Dénes hátulról becsúszva rúgta meg Némedi Norbert támaszkodó lábát, tettéért Fábián Mihály kiállította a középpályást. A játékvezető ekkor helyesen döntött, ám korábban több téves ítélete is akadt. Az első rögtön az első perc végén, amikor – hagyatkozva Ortó Gyula asszisztens meglátására – kezezés miatt tizenegyest adott a hazaiaknak.

„Jogomban állt volna felülbírálni a partjelzőt, de hasonló szituációkban elfogadom a segítőm döntését. Persze már én is láttam a felvételeket, és tény, hogy hibáztam" – ismerte el Fábián Mihály. A 90. percben viszont nem hozott hibás döntést, legalábbis a visszajátszások után sem változott meg a véleménye: az ellenfele arcát könyökkel eltaláló Ferenczi István mozdulatát sportszerűtlennek látta, de nem súlyos durvaságnak, ezért csak sárga lapot adott a ferencvárosi támadónak, nem pirosat.

 

Hozzászólások