A VMLSZ és a tisztesség?

Fair-Play zászló - forrás: Forrás: - Fair-Play zászló.

A focibiro.hu-n pár napja megjelent Hajrá Veszprém, hajrá Vendel cikkhez, szorosan kapcsolódik N. László csetényi edző története, ami még az ősszel kezdődött. A Csetény - P.Berhida mérkőzésen az edző kritizálta az asszisztens működését, ezért elküldte őt a játékvezető a kispadtól. A büntetése a VMLSZ FB- jétől írásbeli figyelmeztetés lett. Az edző tovább kereste az igazát, mert nehezményezte, hogy az egyik asszisztens, akinek a munkájával nagyon elégedetlen volt, Berhidai lakosként lengetett a mérkőzésen.

Egy levelet írt a megyei JB nek, a VMLSZ honlapján biztosított fórumon. Levelében, a meccset vezető játékvezető munkájáról elismerően nyilatkozott, és megkérdezte azt, hogy miért küldtek a Berhida meccsére Berhidai asszisztenst, akivel nagyon elégedetlen volt. A válaszból, melyet a küldőtől kapott a fórumon megtudtuk, hogy mennyire nehéz dolga van a küldőnek és hogy ez mennyire bonyolult és idő igényes ez a foglalkozás. A levélváltás óta megszüntették a hozzászólási lehetőséget, mára már az a küldő sem küldő, és a VMLSZ-ben jól megharagudtak N. Lászlóra a kellemetlenkedése miatt.

Az előző fordulóban az edzőt, megint elküldte a játékvezető a kispadtól, mert az elégedetlen volt az asszisztenssel és megsértette őt. Az eset megint a VMLSZ Fegy. Bizottsága elé került, akik nem felejtettek!

Visszaesőként két hónapos eltiltást kapott úgy, hogy még edzést sem tarthat, mert a labdarúgással kapcsolatos összes tevékenységtől is eltiltották. Meglepően kemény a büntetés, de talán nem is véletlen az edző őszi kellemetlenkedő, és érdeklődő levele után. Mostantól még az állása is veszélybe kerülhet, és vele együtt az a pár tízezer forint is, amit ezért kaphatott. Erre szokták mondani, hogy akkor kellett volna erre gondolni, amikor sportszerűtlenül viselkedett. Ez igaz, de az is, hogy a kis embert jól megmérték, ellehetetlenítették, tönkre tették!

Ezzel szemben, mit olvastunk?

R. Vendel utánpótlásedző, sz.igazgató, MLSZ alkalmazott, felsorolni is nehéz a titulusait, amolyan álláshalmozó, bennfentes, Csík Ferenc VMLSZ igazgató volt csapattársa, haverja, azaz a nagy ember, a jelek szerint bármit megcsinálhat. Korábban neki is volt büntetése. De, hogy az ő érdekei ne sérüljenek és pályán maradhasson, egy jelentéktelen összegű pénzbüntetést kapott. Neki valószínűleg ez meg sem kottyant, mert biztos sokkal vastagabb a hó végi borítékja Nagy Lászlóénál.

A piti büntetés visszatartó erejéről, ami a büntetés célja lenne kár is beszélni. Bicskanyitogató! Azóta is teljes mentességet élvez, ő és csapata is. Vigyáznak rá, a nimbuszára, pedig ha valaki sértegeti és fenyegeti a bírókat, akkor az pont ő! És itt nem is csak N. Lászlóról és R. Vendelről van szó, hanem a jelenségről. Ha a kis emberről ír a játékvezető, akkor azt elfogadja az FB. Ha viszont a nagy emberről, akkor azt már nem, mert akkor az pontatlan, bizonyíthatatlan, eljárásra alkalmatlan, stb. Ez a játékvezetői tekintély teljes porba tiprása, és munkájának lebecsülése. De ez már nem R. Vendel hibája! Az okokat már feljebb kell keresni! De vajon tudják- e az MLSZ-ben is, hogy itt ez mind, mind az ő nevükben történik? Gondolom nem! Van egy igaz mondás: Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani! De van egy másik is: Ha már nem vagyunk tisztességesek, legalább látszódjunk annak!

Tisztelt VMLSZ jó volna ezeket a mondásokat szem előtt tartani!!! [

 

Hozzászólások