Elhunyt Mohácsi Lajos

Gyászhírek Megyei játékvezetés

2017-05-18 07:13:53
Nógrád | Mohácsi Lajos |

Gyászhírek - forrás: focibiro.hu
Forrás: focibiro.hu - Gyászhírek

Fájó szívvel tudatjuk, hogy id. Mohácsi Lajos 2017. május 13-án, életének 82. évében, hosszan tartó betegség után elhunyt.

Hamvasztás utáni búcsúztatására 2017. május 19-én 16.00 órakor a Zagyvapálfalvai alsó temetőben kerül sor.

Id. Mohácsi Lajos 1935. április 12-én született, Zagyvapálfalván.

A labdarúgó pályafutását 1948-ban kezdte el Salgótarjánban, a Bányagépgyár csapatában ahol kapusként sok szép évet töltött el a megyei első osztályban és NB III-ban egyaránt. Az aktív labdarúgást 1963-ban fejezte be. Ekkor labdarúgó játékvezetői vizsgát tett Balassagyarmaton. Miután végigjárta a megyei, NB III, az NB II és az NB I/B által nyújtott „előiskolát”, első NB I-es mérkőzését 1971. április 10-én vezette Dunaújvárosban, ahol a Szeged csapata volt az ellenfél.

Ezt követően 1983-ig volt az országos játékvezetői keret tagja. Számos NB-s mérkőzést vezetett, illetve asszisztált. 157 NB I-es mérkőzést vezetett le. Működése alatt háromszor volt az év játékvezetője. A nemzetközi porondon is letette névjegyét. Tizenhatszor járt külföldön, ahol a legtöbbször Palotai Károllyal ténykedett együtt BEK-, KEK-, illetve válogatott mérkőzéseken. A magyar ifjúsági válogatottal játékvezetőként három hetet töltött Észak-Koreában. Visszavonulása után a Nógrád Megyei Játékvezetői Bizottság oktatásvezetője, 1988-2001 között pedig az elnöke volt. Ezen idő alatt került az országos ellenőri keretbe. Miután az elnöki tisztségéről leköszönt, tiszteletbeli elnökké választották. 70 éves koráig volt az országos ellenőri keret tagja.

A labdarúgó játékvezető munkája elismeréséül 2002-ben átvehette a Nógrád Megyei Önkormányzat által alapított Bérczy Károly Sportdíjat.


 

Hozzászólások: