Tükröt tartottak az akadémisták elé

Akadémiai (2017.10.13) - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - Akadémiai (2017.10.13).

Az MLSZ Játékvezetői Bizottsága az utánpótlás-képzést kiemelt stratégiai fontosságú területként kezeli.


Ebben az esztendőben immár harmadszor, szeptember végén, október elején tartalmas elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a vecsési Airport Hotelben és a helyi futballpályán a labdarúgó-játékvezetői akadémiai képzés résztvevői. A program péntek reggel regisztrációval és súlyméréssel indult, majd ezt követően az elemzésen, az előző időszakra való visszatekintésen volt a fő hangsúly. Váltásokkal három csoportban folyt a munka. Az elsőben az előző időszakban rögzített mérkőzések játékvezetői és asszisztensi felvételeinek minden részletre kiterjedő elemzése; a másodikban az angol szakmai nyelv fejlesztése UEFA DVD segítségével; a harmadik csoportban pedig a fizikai teljesítmény, az edzésmunka személyre szabott kiértékelése folyt a Polar adatok alapján. A női labdarúgó-játékvezetés fejlesztése jegyében a hölgy játékvezetők és asszisztensek is szép számmal vettek részt a rendezvényen.


A videós teszteket követően a másnapi, úgynevezett practical session során szituációs gyakorlatokat hajtottak végre, emellett lesteszt és a mozgáskoordináció javítása is szerepelt a programban. A pályán felvett gyakorlatokból DVD készült, amely tükröt tartott a résztvevők elé. Sőt, a minden egyes gyakorlati feladat végrehajtását egyúttal "osztályzattal" is értékelték, a javulás és fejlődés mérésének érdekében.


A közös meccsnézés alkalmával csoportokra bontva, egy-egy szakmai területet vettek górcső alá, és közösen vonták le a konklúziókat az utolsó napon. Megkapták a felvett saját mérkőzéseiket is, amit házi feladatként, külön erre készült formanyomtatványon kell részletesen elemezniük. Elsőként próbálták ki a MOODLE keretrendszer elméleti tesztjének modulját. Zárásként pedig az NB II-es kerettag Bogár Gergő búcsúztatása történt meg, aki sikeresen végezte el az akadémiai képzést, így a két éves teljesítményét oklevéllel ismerték el - írja az mlsz.hu

 

Hozzászólások