Bedét nagyon lefokozták

Keretek

2013-07-11 16:39:48
Bede Ferenc |

Bede Ferenc (ZTE) - forrás: nso.hu
Forrás: nso.hu - Bede Ferenc (ZTE)

Az MLSZ a szezon előtt kijelölte a játékvezetői és ellenőri kereteket is. Érdekesség, hogy a magyar labdarúgás történetében legtöbb első osztályú mérkőzést vezető Bede Ferencet nem jelölték az NB III-as ellenőri keretbe sem.

A korábbi nemzetközi bíró a döntés hátterével kapcsolatban többek között elmondta: Csányi Sándor, MLSZ-elnököt elfelejtették tájékoztatni vagy nem megfelelően tájékoztatták az elmúlt tíz évben a játékvezetők társadalmában lezajlott eseményekről. Bede az ügy kapcsán beszélt milliós mobiltelefon számlákról, valamint luxus személygépkocsi bérlésről is. Az MLSZ tájékoztatása szerint a játékvezetői és ellenőri keretek kialakítása kizárólag szakmai szempontok figyelembevételével történik.

Bede Ferenc kikerült a játékvezetői ellenőri keretből, mellyel kapcsolatban kiemelte, hogy Csányi Sándort, az MLSZ elnökét szerinte nem megfelelően tájékoztatták a játékvezetők társadalmában lezajlott eseményekről.

Csányi Sándor megválasztásakor több esetben hangsúlyozta, hogy átlátható viszonyokat és szakmai alapon működő szövetséget akar megvalósítani - kezdte Bede a csakfoci.hu-nak. -Nagyon sokat köszönhet neki a játékvezető társadalom, hiszen mérföldköves változásokat vezetett be a profi játékvezetés megteremtésével. Ne feledkezzünk el azonban arról, hogy Csányi Sándor egy remek gazdasági szakember, menedzser, de a játékvezetés működésének elmúlt évtizedéről, nemzetközi és hazai eseményeiről, nem sok információja lehet. Játékvezetéssel kapcsolatban gondolom a tanácsadóira hallgat, akik elfelejtették tájékoztatni vagy nem megfelelően tájékoztatták az elmúlt tíz évben a nemzetközi és a hazai szintéren a játékvezetők társadalmában lezajlott eseményekről. Biztos vagyok benne, hogy a valódi tények megismerése az elnök úrnak sokat segíthetne.

Az mindenesetre furcsának tűnhet, hogy az elmúlt évtizedben többször az év játékvezetőjének választott csúcstartó Bede a harmadosztályú keretbe sem került be.

Viccesen azt mondhatnám, hogy ilyen erős az ellenőri hátország, de valójában a száműzetésemet az évekkel ezelőtti megállapításaim okozhatják, mely értékrend mellett most is kiállok - folytatta a korábbi bíró. - Egy játékvezető érdekvédelmi társadalmi szervezet nem Részvénytársaság vagy Kft, ennek választott vezetője a működéssel összefüggésben költheti a szervezet vagyonát. Az nem elfogadható, ha egy regnáló szervezet vezetőjének mobiltelefon számlája egy év alatt milliós költség. A vezető külföldi privát útján a szervezet bankkártyájával a számláról több százezer forintot vesz fel, ami elképesztő és elfogadhatatlan. A szervezet tulajdonát képező nagy értékű személyes használatú számítástechnikai eszközöket, eltűnésük esetén, csak rendőrségi papírokkal lehet leselejtezni. A szervezet hivatalos könyvelésében luxus személygépkocsi bérlésére szóló szerződést nem lehet megengedni.

A korábbi játékvezető beszélt arról is, hogy miben bízik a jövőjét illetően.

Talán a Budapesti Igazgatóság negyed-ötöd osztályában még ellenőrizhetem a fiatalokat, de az is elképzelhető ezután, hogy azt sem engedi meg az MLSZ  - mondta Bede.

Természetesen megkerestük a Magyar Labdarúgó Szövetséget is az üggyel kapcsolatban. Az MLSZ közleményében arról tájékoztatta honlapunkat, hogy a játékvezetői és ellenőri keretek kialakítása kizárólag szakmai szempontok figyelembevételével történik. A játékvezetői és ellenőri keretek a futballszezon előtt alakulnak ki és ez most is így volt.


 

Hozzászólások: