Elhunyt Kis Tamás asszisztens

Gyászhírek Megyei játékvezetés

2010-08-24 15:28:34
Budapest |

Gyászhírek - forrás: focibiro.hu
Forrás: focibiro.hu - Gyászhírek

Egy szomorú megemlékezés

"Emlékül

Nehezen találom a szavakat. Még csak 6 napja volt a mérkőzés, de máris olyan, mintha réges-rég történt volna.

Tököl-Vecsés Magyar Kupa, egyes számú asszisztensem Kis Tamás. A BLSZ legtöbbre tartott játékvezető asszisztense, az MLSZ is folyamatosan foglalkoztatta NB II-es mérkőzéseken, most hétvégén is elkísért volna Mezőkövesdre. Minden esélye megvolt, hogy idővel feljusson az országos keretbe.

Azon a végzetes budai lejtőn ez az esély is összetört hétfőn este.

Kis Tomi nincs már közöttünk. Nem sok minden számít már. Mindegy, hogy ki volt a hibás. Az is mindegy, hogy miért, hogyan történhetett meg ez a szörnyűség. Egy barátunk itt hagyott minket, sose találkozhatunk már vele, nem szólíthatjuk meg, nem csaphatunk méretes tenyerébe, soha nem láthatjuk már hamisíthatatlan mosolyát.

Ami marad, amit itt hagyott nekünk, azok az emlékek. A közös mérkőzések, a közös élmények. Aki ismerte, ezekből őrzi mindenki a maga kisebb-nagyobb szeletét.

Mint mindannyiunknak, neki is voltak hibái. De ezek egytől-egyig szerethető hibák voltak. Szeleburdiság, pontatlanság és hasonlók. Csupa bocsánatos bűn.

Mert ártani a légynek sem tudott volna. Sosem törtetett karrierjében, nem féltékenykedett, irigykedett a küldés miatt. Ahová elküldték, oda csendben elment, és szerényen, alázatosan tette a dolgát. Mindig önzetlenül lepte meg kollégáit valami kis apró figyelmességgel.

Boldogok lehetünk, hogy ismertük ŐT. Megmutatta nekünk az irányt, hogyan viszonyuljunk társainkhoz.

Tartozunk neki annyival, hogy megpróbáljunk mi is ezen az úton járni.

És talán azt is megüzente az égből, hogy nagyon vigyázzunk magunkra és a társainkra. Akár a biciklin ülünk, akár az autóban.

Tomi, könnyeimet törölgetve megígérem Neked, ha majd egyszer én is odafent leszek, Téged kérlek asszisztensnek!

Szőts Geri"


 

Hozzászólások: