Apa és fia az országos keretben

Keretek

2013-02-04 07:12:10
Zala | Gyarmati Tibor | ifj. Gyarmati Tibor |

fű (1) - forrás:
Forrás: - fű (1)

Gyarmati Tibor, Gyarmati II Tibor... Mese nincs, ez a valóság. Apa és fia is tagja az országos keretnek. A volt FIFA-asszisztens gyermeke az NB II-es játékvezetők táborához tartozik.


  -A játékvezetői vizsgánál természetesen befolyásoló tényező volt édesapám! Láttam azt, hogy milyen mérkőzésekre jut el, milyen alázattal csinálja, milyen eredményeket ér el Tizenhét évesen jelentkeztem a tanfolyamra édesapám nagy örömére, akitől rengeteg szakmai, illetve fizikális segítséget is kaptam. A legelső közös mérkőzésünk 2000. április 2-án volt (NB II: Marcali-Celldömölk 2-0 ), amit Krista Gábor vezetett, és mi ketten asszisztáltunk neki.

- Minden mérkőzésem után felhívom édesapámat, és elmondom neki, hogy éreztem magam, mit mondott rólam az ellenőr, mit csinálhattam volna másképpen. Elfogadom tőle a kritikát. Mindig kíváncsi vagyok a kollégáim véleményére is, hogy szerintük mit rontottam el, mire figyeljek, és el is várom, hogy őszintén mondják el, abból tanul az ember. Nem az a célom, hogy megelőzzem édesapámat, próbálok mindig a legjobb tudásom szerint működni, meglátjuk, ez mire elég... Gyarmati Tibor után Gyarmati Tiboré a szó.

- Ellenőrként igyekszem korrekt módon állást foglalni a mérkőzések utáni megbeszélésen, és a kétes szituációk döntő többségénél a játékvezetőknek adok igazat. Aktív játékvezetőként, asszisztensként én is mindig díjaztam, ha szemtől szembe megmondták az igazat - még ha néha fájó is volt, de elgondolkodtam a dolgokon.


 

Hozzászólások: