Birómustra 28. forduló

cseretábla - forrás: Forrás: - cseretábla.

Kassai Viktor a hétvégi derbivel tovább gyűjtögette kritikapontjait a játékvezetők versenyében, és holtversenyben fel is jött volna az első helyre a sípmesterek között, ha Puhl Sándor nem küldi meg egy "hármassal" a listavezető Iványi Zoltánt. Mivel a Ferencváros és az Újpest is hallatta a hangját, a csapatok rangsorának élmezőnyében is következtek be változások.

 

Az átlagosnál csendesebb fordulót zártak a hétvégén az OTP Bank Liga játékvezetői, a derbit vezető Kassai Viktor viszont nem kerülhette el a sorsát, az ő ténykedése is a figyelem középpontjába került, elsősorban a liláknak megítélt tizenegyes miatt. A bíró mindkét oldalról kapott kritikai észrevételeket, így megerősítette pozícióját a sípmesterek listájának élmezőnyében, és az élre is állt volna, ha Puhl Sándor nem szúr ki két tévedést is az éllovas Iványi Zoltánnál. Az említett páros egy picit meglépett a többiektől.

Az élbolyban nem csak a bírók között volt mozgolódás, mivel az Újpest és a Fradi is megszólalt, a csapatok között is változott a helyzet a dobogón. A zöld-fehérek előrejöttek a második helyre, és immár egyedül birtokolják azt, ám mindössze egy egységgel előzik meg a nagy riválist. Csak a rend kedvéért, a listán továbbra is a Zalaegerszeg vezet.


28. forduló

Remili Mohamed (Újpest) vs. Kassai Viktor (1)
"A büntető előtti eseteknél is úgy éreztem, hogy tizenegyest értek, meg is kérdeztem Kassai Viktort erről, de ő jelezte, az előző kettő nem ért tizenegyest, ez benne van a játékban. Szerintem az első inkább megadható volt, mint a harmadik, de így alakult..."

Grúz Tamás (Ferencváros) vs. Kassai Viktor (3)
"Nem éreztem úgy, hogy jogos lett volna a büntető, én megálltam, szinte nekem futott Remili, hozzámért és dobta magát. Ráadásul ezt már eljátszotta először háromszor, ha innen nézzük, mivel ezért sárga jár, már a pályán sem kellett volna lennie az újpesti játékosnak."

Marc Leliévre (Újpest) vs. Kassai Viktor (1)
"A Fradi egy pontrúgásból talált be, ráadásul játékosaim azt mondták, hogy nem volt szöglet az, amiből a gólt kaptuk."

Puhl Sándor vs. Böcskei Balázs (2)
A szakértő szerint a Vasasban szereplő Takács Zoltánt ki kellett volna állítani a második félidőben, amikor visszarántotta Böde Dánielt.

Puhl Sándor vs. Iványi Zoltán (3)
Lencse buktatásáért járt volna egy tizenegyes a Lombard javára Pápán, emellett Rodenbüchert simán ki lehetett volna állítani, amikor lerántotta Tökölit ? vélekedett Puhl a Sport TV stúdiójában.


Az összesített állás

BÍRÓK:
26 Iványi
23 Kassai
18 Szilasi, Szabó Zs.
17 Németh Á.
16 Bognár, Oláh
15 Andó-Szabó, Böcskei
14 Solymosi, Farkas
11 Kovács J., Veizer
9 Takács, García Miquel
8 Fábián
7 Vad II
6 Radványi
4 Berger
3 Berke
0 Becséri*

CSAPATOK:
21 ZTE
18 Ferencváros
17 Újpest
16 Győri ETO
13 Haladás
10 PMFC-Matias
9 Vasas
8 Kecskemét
7 Diósgyőr, Videoton
5 DVSC-TEVA, Kaposvár, Pécsi MFC
4 Siófok
3 Lombard Pápa
2 Bp. Honvéd, Paks

 

Hozzászólások