Bede az új szakértő? Nevetséges..

Bede Ferenc (ZTE) - forrás: nso.hu Forrás: nso.hu - Bede Ferenc (ZTE).

Az 1-1-es döntetlent hozott Újpest-Fradi kapcsán elsősorban a lilák egyenlítését eredményező tizenegyes szolgáltat beszédtémát. Vasárnap két egykori játékvezető is elmondta véleményét a kérdésben: Bede Ferenc úgy fogalmazott, nem lepődött volna meg, ha a hazaiak csatára kap sárgát színészkedésért, Puhl Sándor pedig azt mondta, ez az a helyzet, amikor akárhogy dönt Kassai Viktor, ezt is, azt is meg lehet indokolni.

 

A hétvégén 1-1-es döntetlent játszott egymással az Újpest és a Ferencváros a Megyeri úton, a mérkőzés kapcsán a legtöbb szó azóta a lilák egyenlítését eredményező büntetőről esett. A zöld-fehérek álláspontja szerint Remili nemes egyszerűséggel nekiszaladt Grúz Tamásnak, a hazaiak viszont úgy vélik, egyértelmű gáncsolás történt. (Játékosok véleményei itt!)

A vasárnapi nap folyamán több szakértő, egykori játékvezető is megszólalt az ügyben. Az MTV stúdiójában Bede Ferenc arra utaló nyilatkozatot tett, ő bizony másképpen döntött volna, mint Kassai Viktor.

- Azt gondolom, ő minden bizonnyal úgy érzékelhette, hogy Grúz gáncsolja Remilit. Én a televíziós felvételek alapján úgy érzem, valóban volt kontaktus, de az UEFA-nak van egy olyan szabálya, hogyha a csatár játszik rá a kontaktus létrejöttére, akkor ezt színészkedésnek kell venni, és sárga lapot kell adni a támadónak, valamint közvetett szabadrúgást kell ítélni kifelé. Nehéz helyzet, lehet rajta vitatkozni, én talán diplomatikusan úgy fogalmaznék, hogyha Kassai Viktor közvetett szabadrúgást ad kifelé, és egy sárgát Remilinek, akkor nem csodálkoztam volna - mondta.

A Sport TV szokásos összefoglaló műsorában Puhl Sándor is kivesézte az esetet. Ő nem marasztalta el Kassait, szava szerint a bíró szinte nem tudott volna olyan ítéletet hozni (az ésszerűség határain belül), amit nem lehetett volna megmagyarázni.

- Ez az az eset, hogyha van kalapja az a baj, ha nincs kalapja, az a baj. Az iránymutatás szerint ha nem tudunk egyértelműen állást foglalni, akkor a játékvezető helyszíni döntése a mérvadó. A Fradi-játékos kínálta a lehetőséget az ütközésre, fifti-fifti a dolog, mind a két döntést el lehetett volna fogadni - vélekedett a csatorna állandó szakértője.

Remili Mohamed maga annyit mondott, az első vitás eset szerinte inkább tizenegyes volt, mint az, amiért végül Kassai fújt, de természetesen ő nem vitatkozik a sípmester döntésével.

 

Hozzászólások