Birómustra 27. forduló - Bogi főszerepben

Bognár Tamás - intés kék mezben - forrás: Forrás: - Bognár Tamás - intés kék mezben.

Bár Puhl Sándor szerint mérkőzést befolyásoló tévedés nem történt, Pintér Attila, a Győri ETO mestere a DVSC-TEVA ellen elveszített rangadó után igen kemény hangon kritizálta a játékvezetőt, majd a klubnál szaktanácsadóként tevékenykedő Verebes József is azt mondta, hogy hetek óta bírói ellenszélben kell játszania a csapatnak. A zöld-fehérek ezzel a második leghangosabb klubbá léptek elő a Ferencvárost és az Újpestet is megelőzve.

Több hullámban találták meg a játékvezetőt, Bognár Tamást a hétvégén a Győri ETO alkalmazottai. A sort Varga Roland kezdte, aki a DVSC-TEVA elleni rangadó (1-2) szünetében vitatta a vendégek egyenlítő találatának szabályosságát, az igazán súlyos szavak pedig a lefújás után érkeztek. Pintér Attila több esetet is kiemelt, emellett azt mondta, hetek óta sújtják a sípmesterek csapatát. A zöld-fehérek vezetőedzőjéhez aztán Verebes József is csatlakozott, aki ugyanezt a véleményt vezette elő. A történet úgy teljes, ha megemlítjük, Puhl Sándor szerint semmilyen mérkőzést befolyásoló tévedés nem történt az ETO Parkban lejátszott összecsapáson.

Mindenesetre a történtek után természetesen nagyot lépett előre az ETO a leghangosabb csapatok listáján, a Rába-partiak megelőzték az Újpest-Ferencváros duót, és előreléptek a második pozícióba. Bognár sporttárs még ezzel együtt is csak közelíti a dobogós helyeket.

Puhl Sándor három játékvezetőnél szúrt ki tévedést, többek között a Ferencváros és a Lombard Pápa csatáján szolgálatot teljesítő Berger Józsefnél is, a bírók rangsorában azonban komoly változás nem következett be. Érdekesség, hogy a múlt héten José Luque, a DVTK kapitánya még egy jóval korábbi meccs kapcsán is fogalmazott meg kritikát.


27. forduló

Pintér Attila (Győri ETO) vs. Bognár Tamás (3)
"Nehéz higgadtnak maradni. Mindig csak azt nézik, hogy gólt kap a csapat, de nézzük meg, hogy miből? Az első góljuk előtt kezezés volt, nem volt fault, lefújták, ebből gólt kaptunk. Trajkovicot szemen ütik, szerintem kiállítás és 11-es, mások szerint nem. Meccsek óta - Ferencváros, Kecskemét és most - nem kapunk egyenlő feltételeket. Ezekben a játékosokban nagyon nehéz a lelket tartani, hiszen érzik, hogy mit vétettek ellenük, ők pedig nem vétettek, csak kijönnek és próbálnak futballozni, de nem hagyják őket úgy, ahogy ők szeretnének. Kíváncsi lennék, ha 1-0-nál megkapjuk a 11-est, milyen eredmény születik. Ha egy játékvezető hibázik, senki nem kéri rajta számon, jövő héten is vezethet."

Varga Roland (Győri ETO) vs. Bognár Tamás (1)
A győriek szélsője a szünetben a tv-kamerák előtt azt nyilatkozta, szerinte nem volt szabályos a debreceniek gólja.

Verebes József (Győri ETO) vs. Bognár Tamás (3)
A győriek szaktanácsadója a Sport TV kamerái előtt azt mondta, az utolsó négy mérkőzésen egyaránt játékvezetői nyomás alatt játszott az ETO az NB I-ben. A Loki ellen az első vendéggólhoz vezető szabadrúgást nem előzte meg szabálytalanság Verebes szerint, emellett a "Mágus" amondó, hogy Nagy Zoltán és Trajkovic közös jelenete miatt kiállítás járt volna a bekknek és büntető a zöld-fehéreknek.

Puhl Sándor vs. Berger József (2)
Az egykori kiváló játékvezető a Sport TV stúdiójában úgy értékelt, Pölöskey Pétert ki kellett volna állítani, amikor hátulról fellökte Nagy Sándort, emellett egy ígéretes pápai támadás is elhalt egy tévesen beintett lesen.

Paulo Sousa (Videoton) vs. Szabó Zsolt (1)
"Nagyon sok olyan szerelési kísérlet, illetve rúgás volt az ellenfél részéről, ami hátulról érkezett, ez nem helyes, csapattól függetlenül a játékosokat védeni kellene."

Puhl Sándor vs. Takács János (2)
A szakértő szerint elmaradt egy tizenegyes a Vasas javára a Siófok elleni bajnokin.

Puhl Sándor vs. Andó-Szabó Sándor (2)
Túl könnyen adta meg a bíró az Újpest javára a büntetőt Zalaegerszegen ? véli Puhl.

Az összesített állás

BÍRÓK:
23 Iványi
18 Szilasi, Kassai, Szabó Zs.
17 Németh Á.
16 Bognár, Oláh
15 Andó-Szabó
14 Solymosi, Farkas
13 Böcskei
11 Kovács J., Veizer
9 Takács, García Miquel
8 Fábián
7 Vad II
6 Radványi
4 Berger
3 Berke
0 Becséri*

CSAPATOK:
21 ZTE
16 Győri ETO
15 Újpest, Ferencváros
13 Haladás
10 PMFC-Matias
9 Vasas
8 Kecskemét
7 Diósgyőr, Videoton
5 DVSC-TEVA, Kaposvár, Pécsi MFC
4 Siófok
3 Lombard Pápa
2 Bp. Honvéd, Paks

 

Hozzászólások