Becséri az új NB. I-es játékvezető

Keretek

2011-12-29 17:50:26
Becséri Dániel |

Becséri Dániel - forrás: csakfoci.hu
Forrás: csakfoci.hu - Becséri Dániel

Újabb NB I-es labdarúgó játékvezetője van Fejér megyének a 25 éves fehérvári Becséri Dániel személyében. A Becséri-dinasztia tagja 2002-ben kezdte el a játékvezetői pályát.

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottságának az elnöksége, a legutóbbi ülésén úgy döntött, hogy Becséri Dániel, 25 éves fehérvári spori 2012 tavaszán már az NB I-es mérkőzéseken működik közre. Ezzel olyan utódok nyomdokaiba léphet, mint például Arany Tamás egykori kiváló NB I-es bíró, jelenleg megyei jb-elnök, egyben az MLSZ jb-elnökség tagja, Mészáros István, Pánczél Krisztián, Kovács J. Zoltán, de itt említhetjük meg Kassai Viktort, aki annak idején Fejérben, Bicskén, vagy Vágner Lászlót, aki Székesfehérváron tette le a játékvezetői vizsgát. Ám Dániel esetében meg kell említeni a családját is, a Becséri-dinasztiát, akik szintén a labdarúgásnak szentelik az életüket. Hiszen a most érthetően büszke édesapa, a 49 éves Mihály a megyei igazgatóság jb-elnökségi tagja immár 1990 óta foglalkozik a játékvezetéssel, illetve a 21 éves Gergely, Dani öccse, aki 2006-ban vizsgázott, de nem a sípot fújja, hanem asszisztensként - akár megyénk híres partjelzője, a dunaújvárosi Viszokai László - működik közre, immár rendszeresen az NB II-es meccseken.

- Pályafutásuk kezdete óta nyomon követem a Becséri-család pályafutását. Misivel 10 éve dolgozunk szorosabban együtt a megyei jb-nél, ahol ő a küldőbizottság vezetője. A srácokat pedig az első lépésüktől kezdve figyelem. Nagy öröm számomra, hogy milyen meredeken ível felfelé a pályafutásuk. Az édesapjuktól megkapták az első lökést, s láthatóan nagyon komolyan veszik a játékvezetést. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy Dani, aki az NB II-ben és a Ligakupában remek teljesítményekkel hívta fel magára a figyelmet, tavasszal már bemutatkozhat az NB I-ben, amíg Geri szintén egyre jobban teljesít. Nem véletlen, hiszen mindketten az utánpótlás képzés, a másfél éve működő játékvezető akadémia ala-pító tagjai. Az sem kizárt, hogy hamarosan lesz olyan NB I-es találkozó, amikor Dani vezet, és Geri lesz az egyik asszisztense. Biztos vagyok benne, hogy mindketten bizonyítanak majd - mondta büszkén Arany Tamás.
Nála csak az édesapa, Mihály büszkébb a fiaira.
- Természetesen büszke vagyok a fiúkra, így az immár NB I-es kerettag Danira. Amíg eljutott idáig, nagy munka előzte ezt meg, hiszen nagyon szeretett focizni, s időbe került, amíg megértette: a kettőt, a játékot és a vezetést nem lehet együtt csinálni. Sikerült jó útra terelni, s most elérte a célját, aminek nagyon örülök. Miként Gerinek is, akivel korábban szintén megbeszéltük, hogy az asszisztensi vonalon folytatja pályafutását. Szakmailag ő is szintén odateszi magát, szépen halad előre a ranglétrán - mondta Mihály.
Az idei sikerek még inkább arra ösztönzik a testvéreket, hogy a lehető legmagasabb szintre jussanak el. Tehetséges fiatalok, így idejük is van még bőven, persze édesapjuk és Arany figyelő szemei előtt.
Ha már eddig eljutottak...


 

Hozzászólások: