Most miért hallgat az elnök úr?

Bede Ferenc (ZTE) - forrás: nso.hu Forrás: nso.hu - Bede Ferenc (ZTE).

Nyilasi Tibor, a Ferencváros legendája igen éles kritikát fogalmazott meg az NB I-es játékvezetőkkel szemben a hétvégi fordulóban született, sok port felvert tévedések kapcsán. A Sport TV szakértője a csatorna vasárnap esti magyar összefoglalójában úgy fogalmazott, az utóbbi időben sok olyan kirívó, dilettáns ítélet akadt, amelyet edző, játékos és néző nagyon nehezen tud megemészteni.

 

A hétvégi fordulóban több pályán is érdekes játékvezetői ítéletek borzolták a kedélyeket az NB I-ben: a Ferencváros ritkán látható büntetőt kapott a Kecskemét ellen, az Újpest javára az MTK-pályán megítélt első tizenegyest és az azzal járó kiállítást is sokan vitatták, mint ahogy például Bede Ferenc zalaegerszegi ténykedése sem nyerte el mindenki tetszését.

 


A Sport Televízió vasárnapi NB I-es összefoglaló műsorában is téma volt a sporttársak működése. Nyilasi Tibor, a csatorna állandó szakértője igen éles kritikát fogalmazott meg a sípmesterekkel szemben:

 

Ebben a fordulóban is sok volt a játékvezetői tévedés. Régen, vagy talán nem is volt még olyan bajnokság, ahol ennyi vitatott ítéletet kellett megmagyaráznia az MLSZ Játékvezetői Bizottságának. Olyan sok kirívó, dilettáns ítélet van, amit nehezen tud edző, játékos, néző elfogadni, és ebből borzasztó nagy feszültségek kerekednek. Az más kérdés, hogy most a Fradi kapott egy ajándék-tizenegyest, de pár nappal előtte, Győrben meg nem adtak meg egy nyilvánvaló büntetőt. Ha elsüthetem ezt a közhelyet: ami az élet elvett, azt vissza is adta? Igaz, ez az ellenfél edzőjét, játékosait ez nem nagyon érdekli. Komoly feszültségek is lehetnek a játékvezetőknél, nyilván elbizonytalanodtak, és ez ahhoz vezet, hogy ilyen szarvashibákat követnek el - mondta a Ferencváros legendás játékosa.

 

Hozzászólások