Továbbképzésen a női játékvezetők és az asszisztensek

Női játékvezetői továbbképzés (2017) - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - Női játékvezetői továbbképzés (2017).

A Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottsága két napos kurzust tartott női játékvezetőknek és asszisztenseknek.

Nemzetközi viszonylatban példátlanul sikeres a magyar női játékvezetés: Gaál Gyöngyi és Kulcsár Katalin évek óta az UEFA elit keretének tagja, Urbán Eszter pedig az UEFA first keretéhez tartozik. Kulcsár Katalin tavaly a világ legjobb női játékvezetője lett. Az Európa-bajnokságon dr. Kulcsár Judit asszisztenssel képviselték hazánkat.


Az MLSZ JB törekvése a női játékvezetői szakág további fejlesztése. Magyarországon az aktív regisztrált női játékvezetők száma az utóbbi időben 147-ről 166-ra emelkedett. Szeretnének lépést tartani a női labdarúgás fejlődésével, ennek érdekében külön szakágvezetőt jelöltek ki, majd a női NB I-es keret után megalakították a női NB II-es keretet is, akiknek a tevékenységét országos ellenőrök értékelik. Mára megszokottá vált a férfi élvonalbeli mérkőzéseken a női alapvonali játékvezetők hatékony részvétele. Ez is bizonyítja az előrelépés lehetőségét.


A szakmai képességek gyarapításának reményében kétnapos továbbképzést szervezett az MLSZ JB. Színes elméleti és gyakorlati foglalkozásokkal egybekötve különböző praktikus előadásokon vehettek részt, emellett gyakorlati instrukciókat is kaptak, tartalmas, előremutató kurzus részesei lehettek.

 

Hozzászólások