Az alapszintű játékvezetői akadémiai képzés második állomása

Fizikai felmérés - 2017 - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - Fizikai felmérés - 2017.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezető Bizottság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a feltörekvő tehetségek számára.

 

Az alapszintű akadémiai képzés résztvevői három napos összetartáson voltak a vecsési Hotel Airportban. A kurzus tagjai immár másodszor pallérozódtak a tartalmas elméleti és gyakorlati foglalkozásokon. A program során a játékvezetői és asszisztensi képességek elméleti és gyakorlati fejlesztésén volt a fő hangsúly. A mostani összetartás a játékvezetők fegyelmező tevékenységének fejlesztése, valamin a tavaszi rajtra való fizikai felkészülés jegyében zajlott. A második nap délelőtt practical session színesítette a programot. Az Ikarus futballpályán a játékvezetők és az asszisztensek külön csoportokban dolgoztak. A pályán felvett gyakorlatokból DVD készült, mely alapján másnap tartalmas videoelemzéssel, egyénileg értékelték az egyes szituációs gyakorlatok végrehajtását.

 

 

Mindemellett érdekes elméleti és gyakorlati feladatokkal egybekötött előadást is meghallgattak a résztvevők a figyelem és koncentráció szerepéről a játékvezetésben. Sőt külön fejlesztő gyakorlatokkal is készült az előadó hölgy. Az interaktív prezentáció után Makai Mira pszichológus hölgytől személyre szabott hasznos tanácsokat is kaptak a "kérdezz-felelek" félórában. 

 

Csoportos foglalkozás keretében számos, különböző szakmai témát érintő FIFA és UEFA klipet is feldolgoztak a résztvevők, majd közösen vonták le a konklúziókat.

 

A tartalmas három napot elméleti teszt és annak kiértékelése zárta.

 

Hozzászólások