Játékvezetőket képeznek az ELTE-n

Oktatás (ELTE) - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - Oktatás (ELTE).

A Magyar Labdarúgó Szövetség JB által szervezett ingyenes játékvezetői képzésen bármely ELTE-hallgató részt vehetett 3 kredites választható kurzusként.

 

Az első félévben tizenkilencen – köztük számos hölgy – vizsgázott le sikeresen elméletből, ami azt jelenti, hogy ott lehetnek a játékvezető-képzés gyakorlati tanfolyamán 2018-ban. Az MLSZ és az ELTE által tavaly nyáron kötött szerződés értelmében térítésmentes képzésben vehetnek részt az egyetem hallgatói. A kurzust a profi státuszú élvonalbeli magyar játékvezetők tartják minden ősszel. A legmodernebb, online is elérhető oktatási anyaggal, videókkal, helyzetelemzésekkel és tesztkérdésekkel ismertetik a sportág tizenhét szabályát. Az elméleti vizsga sikeres letétele után a hallgatók csatlakozhatnak a megyei vagy a budapesti tanfolyamok gyakorlati képzéséhez, azt követően pedig aktív játékvezetőként csatlakozhatnak be a magyar labdarúgás szervezeti életében.

 

Az első félév tapasztalatai alapján kijelenthető: az egyetemi és a magyar labdarúgás fejlődésének szempontjából is nagyon fontos lépés, hogy minél több értelmiségi, egyetemet végzett fiatal vegyen részt a sportág fejlesztésében – akár edzőként, sportvezetőként vagy éppen játékvezetőként.

 

Az ELTE ezzel bővítette azon felsőoktatási intézmények széles körét, ahol már korábban elindultak ilyen kiegészítő képzések az egyetemisták számára

 

A mindkét fél részére kedvező fogadtatás eredményeképpen az idén ősszel is elindul a játékvezető képzés a fővárosi egyetemen.

 

Hozzászólások