Szabó Zsolt JB. elnök?

Szabó Zsolt - öltönyben - forrás: origo.hu Forrás: origo.hu - Szabó Zsolt - öltönyben.

A kormányközeli origo.hu játékvezetői bizottság elnökének titulálja Szabó Zsoltot. Felcsúton reméljük már valamit tudnak.

Tizenegyedszerre rendezik meg pünkösdkor a Puskás–Suzuki-kupát, az U17-es korosztály nemzetközi labdarúgótornáját, amely mára Európa egyik legrangosabb korosztályos seregszemléjévé nőtte ki magát.

 

Puskás-Suzuki Kupán az NB I-es bíró, Szabó Zsolt lesz a játékvezetői bizottság elnöke.

 

 

„Alapvetően a szabályok ugyanazok, mint egy felnőtt mérkőzésen. A játékvezetőknek ugyanúgy kell alkalmazni azokat, pontosan azért, hogy a játékosok szokják a nemzetközi szintet. Persze, ebben a korosztályban pedagógusnak is kell lenni. Adott esetben határozott fellépéssel a játékosok értésére kell adni, hogy mik a szabályok. De nincs ezzel semmi probléma. Az elmúlt években semmi probléma nem volt, és a játékosok is értékelték, hogy elismert NB I-es és FIFA-játékvezetők dirigálták a mérkőzéseket. Abszolút partnerek voltak, és korrektül futballoztak. Egy dolog nagyon fontos: a játékosok testi épségét védeni kell. Ezzel amúgy nem volt gond eddig sem. Az elmúlt években nagyon kevés sérülés volt. A játékosok futballozni jönnek ide, a játékvezetőnek pedig támogatniuk kell ezeket a törekvéseket" - mondta Szabó Zsolt az Origónak, aki egyelőre még nem tudja, hogy vezet-e mérkőzést a 11. Puskás-Suzuki Kupán, mert a bíróküldés csak egy héttel a torna előtt fog elkészülni.

 

 

A 11. Puskás-Suzuki Kupa nyitómérkőzését május 17-én 12.30-kor a brazil Flamengo és a házigazda Puskás Akadémia vívja, míg a döntőt pünkösdhétfőn rendezik a Pancho Arénában 18 órától.

 

 

Frissítés:

 

Az origo.hu átírta Szabó Úr pozícióját:

A Puskás-Suzuki Kupán részt vevő bíróknak az NB I-es játékvezető, Szabó Zsolt lesz a koordinátora.

 

Hozzászólások