Újra színpadon a fantasztikus négyes

Fizikai felmérés - 2017 - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - Fizikai felmérés - 2017.

Makai, Kurmai, Vavika és Ábrahám, ők alkotják az MLSZ JB. fantasztikus négyesét….

 

Múlt héten írtuk meg, hogy Vavika Ferenc átvette a játékvezetői akadémia vezetését és már fontos szerepet is kap. Jövő pénteken már Akadémiai felvételit is tart, bár a rosszindulató pletykák szerint ő még "felsőoktatás" intézmény közelében sem járt, nem ám felvételin..

 

Vicces, hogy az alapszíntű akadémiai képzésre jelentkező játékvezetőket és asszisztenseket ismét munka és iskolanapra hívták fel Budapestre Puhl Sándor kedvenc lakhelyére. A fiataloknak már reggel 9 órakor meg kell jelenni, mert Kurmai Zoltán, Vavika Ferenc, Makai „Scheriff” János és Bognár István már a regisztrációnál megnézi a kollégákat, hogy ki melyik megyéből is érkezett.

 

Reméljük most ők nem azt nézik, hogy ki van megborotválkozva, van-e tetoválása a kollégának vagy éppen fülbevalója. Makaiéknál első a szakma! Ja nem, hanem a megye neve, ahonnan a játékvezetők érkeznek. Biztos, hogy egy ellenzéki megyéből érkező fiatalnak máshogy kell teljesítenie…

 

Fél tíztől csatlakozik az ellenőri elithez még Ábrahám Attila, Bajkai János és Fazekas János is. Sokan nem értik, hogy Kurmai Zoltán a tavalyi megyéjében történt haláleset után még mindig mit keres egy fizikai teszt lebonyolítása körül? Igaz, most nem 42 fokban kell futni….

 

Azt nem tudjuk, hogy Puhl Sándor ismét a lelátóról fog a headsetten üzenni, hogy kiket kell kiszedni a futás alatt.  Lehet, hogy jobb lenne, ha az ellenzéki megyékből érkező játékvezetők más színű pólóban jelennének meg, hogy Sándorunknak könnyebb legyen kiszúrni őket.

 

Ebéd után a „két alelnök” tart megnyitót, bár a program őket nem nevesíti, de vélhetően Puhl Sándor és Hanacsek Attila lesz ott.

 

Ezután Kurmai és Székely vezényletével elméleti teszt lesz, ahol minimum 85%-ot kell elérni. Majd Ábrahám Attila a játékvezetőknek, míg Székely Ferenc az asszisztenseknek tart videós tesztet.

 

A végén a két alelnök értékeli a napot és ők nyugovóra térnek Vecsésen…

 

Az biztos, hogy a fiatalok az öreg ellenőrök helyett szívesen látnának egy Kassai Viktor, Bognár Tamást, Erős Gábor,  Solymosi Pétert vagy éppen Szabó Zsoltot. Ők talán hitelesebbek, mint azok a vezetők, akik évek óta a süllyesztőbe lökik a magyar játékvezetést.

 

A fiatalok inkább jövőképet szeretnének látni, minthogy a kérdésekre válaszolni nem tudó ellenőröket. Volt olyan játékvezető, aki tavaly óta semmi információt nem kapott a sikeres tesztelés után, hogy felvételt nyert-e az akadémiára.

 

 

Lejegyezte: Kiss Péter

 

Hozzászólások