Szigorúan bizalmas jelentés

Puhl Sándor - forrás: Forrás: - Puhl Sándor.

A játékvezetők munkáját értékelő JT-ellenőrök jelentése szupertitkos iratnak számít.

 

Az MLSZ Játékvezetői Testületének vezetői tehát kivételt tettek akkor, amikor a Nemzeti Sport kérésére közölték a Debrecen-Tatabánya Magyar Kupadöntőről készített játékvezetőellenőri jelentésben rögzített tényeket. A testület vezetőjétől, Nagy Miklóstól megtudtuk: a kupadöntő játékvezető-ellenőre Egervári Ferenc, a JT elnökségi tagja, a küldőbizottság vezetője volt, aki a nemzetközi pontozási rendszer alapján elkészített jelentésében Puhl Sándor értékelésénél összesen húsz tizedet, azaz 2 pontot vont le a maximálisan adható 10-ből. A jelentés külön kitér a mérkőzés után leginkább vitatott három esetre.

A tatabányai vezetők által számon kért első szituációban a jelentés szerint Süveges Zoltánt kellett volna elmarasztalni önveszélyes játékért, tehát helyesen járt el a bíró, amikor nem ítélt büntetőt. A harmadik góllal kapcsolatban nem foglal állást a jelentés, elfogadja a bírói ítéletet. A 92. perc eseményeiről a jelentés így fogalmaz:
„...a tatabányai játékos a büntetőterületen belül elrúgta a labdát, ekkor ellenfele - derékmagasságban - beleugrott.

Ez a szabálytalanság annak következménye volt, hogy a tatabányai 19-es számú játékos (Kiprich József) jól láthatóan, kézzel rálökte játékostársára (Süveges Zoltánra) a védőt (Bagoly Gábort). Ezért a büntetőrúgás megítélésének indokoltsága nem vetődhetett fel. A játékvezetőnek itt szabadrúgást kellett volna ítélnie a Debrecen javára.”

Az ellenőr tehát egyetlen vitatott szituációban sem ad igazat Tóth Bálintnak, a Tatabánya vezetőedzőjének, hibaként rója fel viszont Puhl Sándornak, hogy a mezőnyben több lökést nem helyesen ítélt meg (például a Tatabánya gólja előtt). Ugyancsak hibázott, amikor nem vette észre, hogy csaknem egy percig két labda volt a játéktéren, és nem lett volna szabad megengednie, hogy Szalma József vérző sebbel a pályán maradjon.

A videófelvételt a JT ellenőrző bizottsága is végignézte, és a tagok véleménye megegyezett az ellenőri jelentésben leírtakkal.

Puhl Sándort tehát nem büntetik meg, a hétvégén a BVSC- Gázszer PNB-s találkozót vezetheti.

forrás: nemzeti sport - 1999.05.10

 

Hozzászólások