Márton és Puhl a FIFA választottja

Puhl Sándor - VB - forrás: google.com Forrás: google.com - Puhl Sándor - VB.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) - az Egyesült Államokban március 11 és 18 között elvégzett felmérés alapján - kijelölte a világbajnokságon közreműködő vezetőbírói és partjelzői keretet, melyben Puhl Sándor és Márton Sándor neve is szerepel.

Ezzel biztossá vált, hogy lesz magyar résztvevője a 94-es futballvilágbajnokságnak. Márton Sándor meglepettségénél csak az öröme volt nagyobb, miután felhívtuk telefonon és közöltük vele a szerkesztőségünkbe érkezett telefax tartalmát.

Bár titkon számítottam rá, hogy bekerülök a VB-keretbe, de most a hivatalos értesítés hallatán roppant boldognak érzem magam. Több, mint két hete érkeztünk haza Daliásból, ahol Cooper úr klinikáján teszteltek minket. Már ott éreztük, hogy mindketten megfeleltünk a követelményeknek, s a jelek szerint a FIFA illetékesei is így látták.

Hány jelölt közül választották ki Önöket?

Puhl Sanyinak egy kicsit nehezebb dolga volt mint nekem, hisz a huszonnégyes játékvezetői keretbe harmincadmagával pályázott. Mi partjelzők huszonötén kezdtük el a felmérést és hárman estek ki. 

Miben különbözött a vezetőbírók és a határbírók tesztje?

Mindkét csoport ugyanazt a munkát végezte, csupán anynyi volt a különbség, hogy nekünk a kétszáz métert nem kellett teljesíteni.

Mikor utaznak vissza Dallasba?

Néhány nappal a világbajnokság kezdete előtt kell kiérkeznünk, majd két-három napos összetartás után kezdődnek a csoportküzdelmek.

Gondolom, az első mécsesén mutatott teljesítmény nagyban meghatározza majd a további szereplés lehetőségét. 

Így van, hiszen aki a bemutatkozó mérkőzésén betlizik, nem biztos hogy lesz módja javítani. A selejtezők után egyébként lesz egy rosta, amely után a társaság felét hazaküldik. Remélem mi maradunk.

A döntőig?

Az túl szép lenne.

Többször lengetett már Puhlnak, az összeszokottsággal nem lehet gond. Minden rezdülését érzem a pályán Sanyinak, és úgy érzem ez kölcsönös. Az együttgondolkodással tehát nem lesz baj. Ezt a jövő héten ismét bebizonyíthatjuk, hisz a Porto- Milan BEK-meccset három Sándor vezeti. Puhl, Szilágyi és én. 

Sok sikert hozzá, és azt kívánjuk, minél később térjenek majd haza az Egyesült Államokból.

A VB-n résztvevő nem európai vezetőbírók.

Ázsia: Al-Sharif (szíriai), Bujsaim (egy. arab emirs-beli)

Dél-Amerika: Cavani (uruguayi), Lamolina (argentin), Marsiglia (brazil), Tejada N. (perui), Torres C. (kolumbiai),

Afrika: Jouini (tunéziai), Lim Kee Chong (mauritiusi)

Közép-és Észak Amerika: Angeles (USA), Badilla (costa rica-i), Brizio Carter (mexikói)

Kapcsolódó dokumentum:

- A dokumentum PDF forumátumban tölthető le.
 

Hozzászólások