Egy kinevezés kulisszatitkai

Történelem

2001-11-07 18:38:43
Ábrahám Attila | Czakó Dénes | Georgiou Grigorisz | Vavika Ferenc |

Czakó Dénes - forrás:
Forrás: - Czakó Dénes

Ma ülést tart a Baranya Megyei Labdarúgó Szövetség elnöksége, amelyen a testület a főtitkár mellett kinevezi a Játékvezetői Bizottság vezetőjét is. Utóbbit illetően a háttérben személyeskedéstől sem mentes nagy lobbizás folyik.

Az utóbbi négy évben Futó Gyula volt a megyei JB elnöke. Eredetileg nem akarta újra jelöltetni magát, de aztán mégis beszállt a ringbe, ahogy mondja, a fiatal, főleg az NB III-as kerettagok rábeszélésére. Az első körben Vavika Ferenc, Czakó Dénes és Georgiu Grigorisz pályázott, de utóbbi később visszalépett. Ugyanezt helyezte kilátásba Czakó Dénes is Futó Gyula javára, amennyiben rá esne a választás. így a BMLSZ elnöksége ma valójában két jelölt között választhat. A baranyai bírótársadalorp két pártra szakadt, a régi JB-vezetést továbbra is támogatókra és az új arcokat követelőibe.

Utóbbiak közé tartozik az országos keret öt tagja, Ábrahám Attila, Balajti János, Berki Zsolt, Georgiu Grigorisz és Kiss Norbert is. Ők a változásokat szorgalmazzák, ebben a tekintetben azonos állásponton vannak Vavikával, egybehangzó véleményük szerint ugyanis az utóbbi évek nem a baranyai bírósikerektől hangosak. Úgy vélik, ennyire mélyponton még nem volt a megyei játékvezetés. Arra utalnak, hogy ennyi balhés meccs régen nem akadt, mint mostanában, gyengének ítélik meg a bíróutánpótlást, és a jelenlegi JB-vezetés kritikájának tartják azt is, hogy az elmúlt négy esztendő alatt senki sem került fel az országos keretbe Baranyából.

A jelenlegi JB-elnök, Futó Gyula nem kommentálta az őt (is) érintő bírálatokat.
- Nem kívánok a mai döntést esetleg befolyásoló sajtóvitába belebonyolódni - tette hozzá, amikor a Dunántúli Napló a véleményéről kérdezte.

A főtitkári megbízatásról (Botló Béla az első számú jelölt) és a még nagyobb érdeklődéssel várt JB-elnöki kinevezésről a ma délután fél 4-kor kezdődő ülésén dönt a Baranya Megyei Labdarúgó Szövetség nemrég megválasztott elnöksége. Viharos tanácskozásnak nézünk elébe.


 

Hozzászólások: