Felkészültek Csongrádban

Megyei játékvezetés

2019-08-21 09:18:38
Csongrád |

bemelegítés - vádli - forrás:
Forrás: - bemelegítés - vádli

Füzesgyarmat adott otthont a Csongrád megyei játékvezetők nyári edzőtáborának augusztus 2. és 4. között. Péntek reggel Hódmezővásárhelyen kezdődött az egész hétvégés program, ahol a fizikai teszt került lebonyolításra. Az EKG gyorstesztet követően a sípmesterek teljesítették a felmérőt, majd célba vették a 3 napig otthont adó füzesgyarmati Gara Hotelt.

A szobák elfoglalását és a kellemes ebédet követően Kalmár László elnök és Szekeres Károly alelnök megnyitotta a tábort, szó esett a kialakított keretekről, valamint a jövőbeni tervekről is. Bereczki Bence, Csongrád megye újdonsült NB III-as asszisztense pár szóban köszönetet mondott kollégáinak, hogy ők is hozzásegítették őt ahhoz, hogy az országos keret tagja lehessen. A kellemes ráhangolódás után a szakmáé lett a főszerep. Borbás Bottyán, szintén országos kerettag a szabályváltozásokról tartott érdekes előadást. Az egész tábor során jellemző volt a fegyelmezettség a
társaságra, különösen igaz volt ez a szabályváltozásokról szóló eszmecsere során, érződött, hogy a jelenlévők szomjasak a tudásra.

Kis pihenőt követően az egyik megyei játékvezető, Vincze Balázs – aki az Országos Mentőszolgálat tagja – tartott egy elsősegély „gyorstalpalót”, ami nagyon érdekesre és gyakorlatiasra sikeredett. Egy rövid szünet következett, majd Szekeres Károly alelnök betekintést engedett az ellenőrzések világába, különböző táblázatokat láthattak a jelenlévők, melyek tökéletesen megmutatták, mennyire precízen van nyilvántartva és statisztikázva a játékvezetők értékelései. Ezt követően tiszteletét tette az edzőtáborban a megyei igazgató, Nógrádi Tibor is, aki először az elvárásait tolmácsolta a játékvezetők felé, majd kitért a versenyszabályokra, ezt követően pedig kialakult egy kötetlen kérdezz-felelek, ahol sok hasznos információ hangzott el. Ezzel a pénteki nap szakmai része véget ért, jöhetett a jól megérdemelt vacsora, illetve pihenés. Voltak, akik kártyázással, beszélgetéssel töltötték szabadidejüket, voltak, akik kisebb csoportokban
már „boncolgatták” az új szabályokat, illetve akadtak olyanok is, akik kihasználva a hotel adottságait – wellness-szel kapcsolódtak ki a fárasztó nap után.

Szombaton – a kiadós reggeli után – Borbás Bottyán folytatta a szabályváltozásokról szóló előadását, majd Gargya Balázs megyei küldő vette át a szót, aki szintén említést tett a versenyszabályokról illetve kéréseket intézett a játékvezetők felé annak érdekében, hogy a jövőben még gördülékenyebben folyjon az együttműködés. Egy rövid szusszanás után két részre lett osztva a csapat. A sporik egyik fele a focipálya felé vette az irányt, ahol egy Practical Session keretein belül gyakorolták az elméletben már megtanultakat. A gyakorlatok egytől-egyig az új szabályok megismeréséről szóltak, és a visszajelzések alapján sikeresnek is bizonyultak. A csapat másik fele videós teszteket töltött – nem meglepő módon az új szabályokra kihegyezve. Az ebédet követően következett a helycsere, azaz, aki eddig a Practical Session-ön vett részt, most a videós teszteknél adhatott számot tudásáról, és fordítva. Mikor mindkét csapat végzett a 2-2 feladattal, gyakorlattal, akkor Szekeres Károly vezénylése alatt kiértékelésre kerültek a videós tesztek, ami láthatóan közelebb hozta a játékvezetőket az egységes szemlélet képviseletében.

A vacsorát követően a pihenésé volt a főszerep, sokan ismét a medencék felé vették az irányt, ahol kellemes hangulatban zajlott az este hátralevő része. Sok játékvezetőt lehetett látni szabálykönyvvel a kezében is, ők már a másnapi megmérettetésre készültek.

A tábor zárónapja a jól bevált reggelivel kezdődött, majd egy kis bevezetés után a tesztírásra került sor. Ezután egy profi játékvezető, Iványi Zoltán osztotta meg gondolatait és tapasztalatait az új szabályokkal kapcsolatban, majd egy kötetlen beszélgetésre invitálta a résztvevőket. Végezetül, Kalmár László megköszönte a jelenlévőknek a fegyelmezett munkát, sikeres, sérülésmentes szezont kívánva játékvezetői csapatának.

Egy tartalmas hétvégén vannak túl a Csongrád megyei játékvezetők, és nyugodtan kijelenthető, hogy a foglalkozás elérte célját.


 

Hozzászólások: