Arany Tamás

 • Kép forrás: mlsz.hu

  Arany Tamás 104 cikk

  • wikipedia
  • MLSZ adatbank

  Született Mór 1966-06-09
  Vármegye/szerv Fejér / MLSZ JB (2011-01-01)
  Jv. vizsga 1985


  

  Fejér: készen állnak a szezonra

  Fejér edzőtábor (2020-07-28) - forrás: feol.hu Forrás: feol.hu - Fejér edzőtábor (2020-07-28).

  Hamarosan kezdődnek a labdarúgó-bajnokságok, így a 2020/2021-es évad Fejér megyei őszi mérkőzéssorozata is. A csapatok mellett a játékvezetők is várják a rajtot, főleg annak fényében, hogy a már jól ismert vírushelyzet miatt az egész tavaszi szezon elmaradt.

  A hagyományoknak megfelelően fizikai teszttel kezdődött a felkészítő nap, bár a megszokott háromnapos tatai edzőtábort most nem lehetett előre tervezni, így hasonlóan a téli felkészítőhöz, egy napon át töltötték el tartalmasan az időt a labdarúgó-játékvezetők és az asszisztensek a Bregyó-közi sportcentrumban. Az időjárásra sem lehetett panasz, az előző napi felhőszakadás után ideális, napsütéses idő várta a fizikai teszt résztvevőit. Először a rövid távot, a 6×40 métert kellett teljesíteni, ami után a 40×75 méter futás 25 méteres sétákkal következett. Első hallásra nem tűnnek olyan veszélyesnek a távok, ám ezeket különböző osztályokban egyre nehezedő szintidőkkel kell teljesíteni.

  Szerencsére a féléves kihagyás nem hagyott mély nyomokat a sporikban, akik kiválóan helytálltak. Elsőként a megyei I. osztályú játékvezetők rótták a köröket, majd a megyei II. és III. osztályú sporttársak, az asszisztensek, végül az újoncok futottak. Örvendetes, hogy több mint 30 fiatal tett sikeres vizsgát még a vírushelyzet előtt, március 13-án, már ők is nagyon várták a bemutatkozást, ami hamarosan megtörténik.

  A fizikai teszt után a táborozók átvonultak a Corvinus Egyetem új előadójába, ahol elsőként az újoncok vehették át a sárga és piros lapokat, valamint egy-egy sípot és emblémát is kaptak, már csak a szerelést kell felvenniük, és megkezdhetik pályafutásukat. Ezután az elméleti tesztre került sor, aki készült, annak nem voltak nehezek a kérdések – Kincses Tibor könnyű tesztet állított össze –, néhány kivétellel ezt az akadályt is teljesítették a résztvevők. A felkészítő napot jelenlétével megtisztelte Schneider Béla, a MLSZ Fejér megyei igazgatója, Bencsik István, a megyei társadalmi elnökség elnöke és Pintér Csaba NB I-es játékvezető, aki már két éve segíti a Fejér megyében működő kollégák munkáját.

  A továbbiakban szó esett a következő szezon elvárásai­ról, a fegyelmezésről, a játékvezető-típusokról, Jakab Géza a versenyszabályzatot, a versenykiírást és a mérkőzés előtti teendőket ismertette. Becséri Gergely NB I-es asszisztenssel különböző mérkőzésszituációkat elemeztek a résztvevők, majd Pamminger Ede és Arany Tamás szakmai előadásai után zárásként jó tanácsokat kaptak a játékvezetők, akik felkészülten várják az induló szezont. Az első fordulókat – az NB I-hez hasonlóan – az augusztus 15-i hétvégén rendezik.

   

  Hozzászólások