Kulcsár Katalin



Női játékvezetőink VB részvételi esélye

Női VB - 2023 - forrás: oceaniafootball.com Forrás: oceaniafootball.com - Női VB - 2023.

Három női játékvezetőnket is beválasztott a FIFA a 2023-as VB programba.

A remek hír után Kollégáink első gondolatai:

Kulcsár Katalin

Az elmúlt években nyújtott szakmai tevékenységem elismerésének tekintem, és nagy örömmel tölt el, hogy immáron harmadszor vehetek részt a FIFA női világbajnokságra felkészítő programjában.
Külön öröm számomra, hogy amíg 2015-ben egyedül képviseltem a magyar játékvezetést a világbajnokságon, addig tavaly nyáron Török Katalinnal működhettünk együtt a franciaországi vébén, és most arra kaptunk esélyt, hogy akár hárman, magyar trióként vehessünk részt az Ausztráliában és Új-Zélandon megrendezésre kerülő tornán. A végső jelölésre esélyeinket nagyban növelheti, hogy az MLSZ októberben elindított VAR projektjében mindhárman részt vehetünk. A képzés sikeres elvégzése és a VAR rendszer későbbi gyakorlati használata nagy segítségünkre lehet a vilagbajnokságra való felkészülés során, hiszen a 2019-es vb után ezen a tornán is videóbírós rendszert alkalmaz majd a FIFA a játékvezetés eredményességének érdekében.

 

Török Katalin

Hatalmas megtiszteltetés és persze óriási kihívás egyben, hogy a 2023-as vb projektben lehetőséget kaptunk. A 2019-es Franciaországban rendezett női világbajnokságra eddigi pályafutásom csúcsaként tekintek, ahol Katival képviselhettük Magyarországot egy hasonló, többéves kiválasztási folyamatot követően. Nagyon boldog vagyok, hogy amellett , hogy másodszor adatik meg ez számomra, ezúttal Anitával kiegészülve készülhetünk a megmérettetésekre.

 

Vad Anita

Meglepetésként ért a hír, óriási öröm és megtiszteltetés számomra, hogy beválasztott a FIFA a 2023-as vb programba. Az UEFA égisze alatt már 2017 óta asszisztálok nemzetközi mérkőzéseken. 2019-ben lehetőségem volt a női U17-es eb-n részt venni. A FIFA programba történő kiválasztásom új kapukat nyithat meg számomra.

Maximális elszántsággal állok a következő időszak előtt. Ez még egy bő keret, rengeteg munka áll előttünk. Mindent megteszek, hogy csapatunk ott lehessen a 2023-as vb-n és képviselhessük a magyar játékvezetést.

 

Hozzászólások