Dobos József



„A szemem láttára halt meg a csapatkapitány”

Mentőautó - forrás: Forrás: - Mentőautó.

Mérkőzés közben esett össze, majd hunyt el a hazai csapatkapitány a Túristvándi–Méhtelek megyei harmadosztályú futballmérkőzésen.

Most nem a különleges vízimalma miatt beszélnek Túristvándiról, a feldolgozhatatlan tragédia miatt őrlődő sportembereket szólaltatták meg a médiában. A megyei harmadosztály Szamos-csoportjának 14. fordulójában a nyeretlen, a téli szezonban a megszűnés szélére sodródó Túristvándi fogadta azt a tabellán éppen előtte álló Méhteleket, ahol hosszú szünet után tavaly újjáéledt a futball. A március 20-án 15 órára kiírt bajnokit Dobos József vezette, asszisztensei Gáthi Pál és Dobos István voltak. A 6. percben Ács Gábor góljával a győzelem ízét ebben a szezonban még nem kóstoló túristvándiak vezettek, és hogy mi lett volna, ha... sosem tudjuk meg – a játék félbeszakadt!

– A mérkőzés 29. percében egy bedobásnál szóltak hogy a túlsó térfélen összeesett egy játékos. Azonnal odafutottam, és láttam, hogy az egyik játékos a szívéhez kapott. Elvesztette az eszméletét. Stabil oldalfekvésbe helyeztük, és közben már hívták a mentőt – idézte fel a történteket Dobos József, a találkozó 32 éves játékvezetője. A túristvándiak 52 esztendős játékosa, Algács Tibor  vívta a haláltusáját, de a defibrillátor sem segített rajta.

– Iszonyatosan megviseltek a történtek. a szemem láttára halt meg a csapatkapitány. Mentőhelikopter is leszállt a pályán, de nem lehetett visszahozni Leót. Ismertem őt korábban is. Mindig korrekt volt, kérte a játékostársait, hogy ne szidják a sporikat. Ő volt a főnök, hallgattak rá a társai.

Algács Tibor öt éve igazolt Túristvándiba Kispaládról. Az Öreg-Túr partján elterülő, közel 800 lelkes községben Tukacs László a labdarúgás életben tartója. Amióta 1998-ban újjáalakult a csapat, ez a leggyengébb évük. Szeptemberben az együttes meghatározó játékosa, Lázár Roland hunyt el tragikus balesetben. Mintha átok ülne rajtuk.

– Ezt nem lehet egyik napról a másikra feldolgozni. Azóta is lepereg előttem a történtek minden perce. Előttem van Leó arca. Nagyon megrázott a szörnyű eset. Annyira megviselt, hogy ott azt mondtam: többet nem vezetek meccset. Tudom, az élet nem áll meg, de senkinek sem kívánom ezt az érzést... – mondta Dobos József fáradtan, meggyötörten.

 

Hozzászólások