Szerényi Orsolya



20 éves a női keret

Női keret - 2001 - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - Női keret - 2001.

Huszadik születésnapját ünnepli a 2001. áprilisában, Puhl Sándor kezdeményezésére megalakított női játékvezetői keret.
2001 tavaszán, a frissen megválasztott Puhl Sándor vezette JB, országos női játékvezetői keret felállításáról döntött. Korábban csak elvétve fordult elő, hogy női játékvezető vezetett élvonalbeli mérkőzést – a forrásokban egyedül a hetvenes évekből még játékosként is ismert Zsák Gyuláné neve bukkan fel.

Az UEFA törekvéseivel összhangban megalakított országos női keret óriási előrelépést jelentett ebből a szempontból. A 2001-es fotón látható keret tagjai közül van, aki veretesebb és van, aki kevésbé sikeres pályafutást mondhat magáénak. Vannak, akiknek az életében csak rövid kirándulást jelentett a játékvezetés, és vannak, akik a nemzetközi mezőny legjobbjai közé emelkedhettek, világbajnokságon is fújhatták a sípot. Utóbbiak közé tartozik az álló sorban balról a második Gaál Gyöngyi, valamint a 2016-ban a világ legjobb női játékvezetőjévé választott, a kezdetekkor még csak középiskolás évei derekán járó – az alsó sor jobb szélén ülő – Kulcsár Katalin.

A 2001-es országos női játékvezetői keret tagjai: Auth Szilvia, Ács Réka, Berceli Tímea, Czeglédiné Fazekas Hajnalka, Gaál Gyöngyi, János Judit, Kiss Andrea, Kulcsár Katalin, Ungvári-Lázár Anett, Makkosné Petz Brigitta, Molnár Henrietta, Szabó-Németh Edina, Némethi Anikó, Pál Mariann Tünde, Rádi Katalin, Sárközi Réka, Szabó Gabriella, Szalai Edina, Szádóczki Krisztina, Telekesné Szerényi Orsolya, Timbókovics Katalin, Vass Veronika.

 

Hozzászólások