Solymosi Péter az örökranglista élén

Játékvezetők statisztikái

2021-05-10 09:34:54
Solymosi Péter |

Solymosi - sárga - forrás: nso.hu
Forrás: nso.hu - Solymosi - sárga

Ami a Diósgyőrnek az élvonalbeli búcsú, az a játékvezetőnek az első osztályú rekordot jelenti.

A labdarúgó élvonal 2020/2021-es kiírásának zárókörében a már kiesett Diósgyőr a kupadöntős, bajnoki dobogós Fehérvárt fogadta.


Solymosi Péter 19 évvel ezután, hogy először vezetett az NB I-ben, ezúttal a 324. első osztályú találkozójára készült vasárnap késő délután


A profi keretben Solymosi Péter sokáig a szabolcs-szatmár-beregiek pártfogója volt, ami azt jelenti, hogy ő volt a kapocs a megyei játékvezetői bizottság és az MLSZ JB között. Nagyon sok (hazai és külföldi) mérkőzésen volt az általa vezetett team tagja szabolcsi asszisztens vagy játékvezető - íjra a szabolcsjb.hu.


Eddig Kassai Viktor vezette a honi örökranglistát 323 mérkőzéssel, május 9-től Solymosi Péter vette át a stafétát, a harmadik helyezett Szabó Zsolt (321), a negyedik Bede Ferenc (270), az ötödik Andó-Szabó Sándor (263), a hatodik Vad Ii István (261), a hetedik Iványi Zoltán (259), míg a nyolcadik Puhl Sándor (226). Jól csengő nevek.

 

„Nagyon szép szám, de nem gondolom, hogy ettől több vagy jobb bíró lennék. Mindenesetre nagyon örülök neki” – mondta az M4 Sport Sporthíradójában hétfőn a 48 éves Solymosi Péter, aki 1995-ben tette le a vizsgáját.

Solymosi arról is beszélt, hogy keserédes emlékű neki a 2002. április 10-én vezetett első élvonalbeli mérkőzése, mivel a találkozó egyetlen gólját az azóta elhunyt Zavadszky Gábor szerezte, míg a soproniak kispadján Simon Tibor ült, aki 13 nappal a meccs után halt meg.

„Talán kicsit sokat is beszélek a játékosokkal. Labdarúgóként megyei első osztályig jutottam, renitens típus voltam, valószínűleg ezért is értek szót a hasonló futballistákkal” – válaszolt a játékvezetési filozófiáját firtató kérdésre Solymosi, akiben nincs hiányérzet, hogy nem lett FIFA-bíró.

A szakács végzettségű sportember elárulta, ha befejezi bírói tevékenységét, szeretne visszatérni szakmájához, illetve a bírók utánpótlásképzésében is szerepet vállal.

Solymosi 2002. április 10-én debütált játékvezetőként az élvonalban. Akkor az MTK-Sporon találkozót vezette. A levezetett 324 mérkőzésen 1298 alkalommal mutatott fel sárgalapot és 71 játékost állított ki.

A legtöbb mérkőzést az Újpestnek (59 találkozó) vezette, míg játékosok közül Balajcza Szabolcsnak (39 találkozó).

 


focibiro.hu, szabolcsjb.hu, MTI
 

Hozzászólások: