Vilmányi SimonHajdú-Bihar: sikeres felvételi

Hajdú-Bihar felvételi - forrás: hbjb.hu Forrás: hbjb.hu - Hajdú-Bihar felvételi.

Négyen pályáztak az alapfokú akadémiai felvételin megyénkből - íjra a hbjb.hu oldal. A Szabó Péter, Vilmányi Simon, Juhász Dániel és Molnár László Máté alkotta kvartettből, előbbi kettő kollégánkat vették fel a képzésre. Utóbbi kettő is jól teljesített, azonban megyénként csak két próbálkozó kerülhetett be a képzésre. A felvételin szerzett élményeikről kérdeztük a két Petit és Simont.

Milyen volt a felvételi nap? Miből álltak a követelmények?

Szabó Péter: Egy nappal korábban utaztunk a helyszínre, így többet tudtunk pihenni a felvételi előtt. A reggeli program az Ikarus pályán volt, ahol először súly- és magasság mérés volt, majd kiosztották a rajtszámokat, ami alapján szólítottak minket. Először a játékvezetők futották a tesztet, ahol az NB III-as sprint illetve intervall időket kellett teljesítenünk. Futás előtt volt egy közös bemelegítés, majd futás után egy koordinációs feladat, amit videóra vettek, ezt egyszer kellett teljesíteni.

Vilmányi Simon: Annyit tennék még hozzá, hogy elég meleg volt ezen az augusztusi reggelen. A fizikai teszt teljesítése ennek ellenére, nem okozott gondot számunkra.

 

A délelőtt akkor a fizikai kihívásról szólt, a délután pedig az elméleti képzésé volt?

Vilmányi Simon: Igen, ebéd után az elméleti teszt volt a következő program, ahol minimum 85%-os szintet kellett teljesíteni. Végül pedig egy videós tesztet kellett kitöltenünk, elemezve a szituációkat.

Szabó Péter: Az Airport Hotelben volt a közös ebéd és a délutáni programok is itt voltak megtartva. Az elméleti teszt a Trivia kérdéssorból volt összeállítva, a kifejtős rész volt a kevesebb. Ezt követően volt még egy videó teszt, huszonöt klippel, amit utána meg is beszéltünk.

 

Mennyire volt idegen a közeg számotokra?

Szabó Péter: A futsal miatt én már jártam ezen a helyszínen, emiatt nem volt annyira idegen. A felvételizők közvetlenek voltak, a felügyelők illetve ellenőrök is korrektek voltak. Látszódott azért, hogy itt még komolyabban veszik a dolgokat mind futásnál, mind az elméleti tesztnél.

Vilmányi Simon: Számomra viszont, Petivel ellentétben elég idegen volt még a közeg. Néhány országos ellenőrt ismertünk csak névről, viszont a többi felvételiző közül talán még annyit sem. A követelmények véleményem szerint teljesíthetőek voltak. Bár mind a szellemi, mind a fizikai teszt hosszú felkészülést igényelt.

 

Mikor tudtátok meg, hogy sikeresen teljesítettétek a felvételi követelményeket?

Szabó Péter: Sápi Csaba elnök úr értesített telefonon az eredményről minket.

Vilmányi Simon: A helyszínen csak a fizikai tesztről kaptunk visszajelzést. Akit nem állítottak ki, vagy maguktól nem adták fel, azoknak sikeres lett a teszt. Elnök úr tájékoztatása után, nem sokkal később az akadémiai összevonások időpontjáról is tájékoztattak minket.

 

Mik a további teendőitek?

Szabó Péter: Egyelőre két időpontot kaptunk, hogy mikor kellene mennünk.

Vilmányi Simon: A két összevonás egyike szeptemberben, a másik novemberben kerül lebonyolításra. Ezen kívül egy megyei mérkőzésünkre is fognak országos ellenőrt küldeni, aki értékelni fogja a teljesítményünket.

 

Hozzászólások