Bede Ferenc



Többség osztja a véleményünket

Bede Ferenc int - forrás: nso.hu Forrás: nso.hu - Bede Ferenc int.

„Előbb néző legyen, aztán videóbíró; az MLSZ megvédhette volna Kassait” – Bede komoly kritikái.

A korábbi FIFA-játékvezető Bede Ferenc is beszélt a múlt heti, komoly visszhangot kiváltott Real Madrid-Bayern mérkőzésről és Kassai Viktor játékvezetéséről.

Bede a Digi Sport Reggeli Start műsorában nyilatkozott először a találkozó kulcspillanatairól, de az MLSZ csendben maradását is megemlítette.

A sorsdöntő hibákról

– Vidal kiállítása nem a legmegfelelőbb időben történt, az egy helytelen döntés volt. Akkor már látszott, hogy hosszabbítás lesz, és a Bayern egy emberrel kevesebbel játszik. És, ha egy ilyen kiállítás nem egyértelmű, akkor azt biztos, hogy szóvá teszik. Erre jött rá sajnos, hogy az asszisztens is hibázott, amikor Ronaldo gólját megadták. Attól a Gyuritól (Ring György – a szerk.), aki eddig centis leseket eltalált, most ez kapitális hiba volt. Ez a kettő döntő hiba volt.

A videóbíró bevezetéséről

– Biztos vagyok benne, hogy a videóbírót bevezetik. Ha 20 év múlva beszélgetünk, majd azt kérdezik, miért nem vezették be 30 évvel korábban? A technikát a labdarúgásból sem lehet mellőzni. Mindenki látja, hogy egy-egy ilyen botrányos mérkőzésnél mindenki a videóbíró után kiált. Szerintem azonban a prioritás, hogy a nézők jöjjenek a stadionokba. Furcsa rendszer, ahol már hat játékvezető van, videóelemzés és szinte minden van, csak éppen néző nincs. Fontos, hogy lépésről lépésre haladjunk. A nézők visszajövetelének meg kell előznie a videóbíró bevezetését.  Persze, ha van rá pénz, lehet, hogy bevezetik. Csak én ezt komikusnak tartanám.

Kassai jövőjéről, és az MLSZ csendben maradásáról

– Kapott már támadást, mert az Eb-ről is úgy kellett hazajönnie, bár ott csapathiba vezetett ehhez. Most lesz vagy négy -öt hónap, amíg lecsillapodnak a hullámok, mert az U20-as vébén is ott lesz. Látom azonban, hogy a többi BL-bíró is elkövetett komoly hibákat ebben a fordulóban, így összességében sajnos el kell fogadni, hogy ilyen szinten is hibáznak a bírók. Nem lesz egyszerű, de mindig föl kell állni. Láttuk, hogy a hazai lapokban milyen cikkek, támadások jelentek meg, de az MLSZ semmit nem közölt, semmit nem adott ki. A Játékvezetői Bizottságnak, amit Puhl Sándor kisebb megszakításokkal már 17 éve vezet, ebben az esetben meg kellene szólalni. Főleg azért, mert a televízióban, az El Clásico után már komolyan kiértékelte a spanyol bírót. Ebben a helyzetben a szakmai bizottság vezetőjének kellene mondani valamit. Lehetne védeni is a Viktort, hogy milyen hibák, például asszisztensi tévedések vezettek ide. Nagyon csendben vagyunk…

 

Hozzászólások