Büntetőt védett a Chelsea kiszemeltje

Játékvezetőkről

2012-03-17 07:42:09
Kelemen Attila | L. Tóth Lajos | Takács János |

Takács János - forrás:
Forrás: - Takács János

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei érdekeltsége is volt a Horvátország-Szlovénia (2-0) Alpok-Adria Kupa-mérkőzésnek, amelyet a 4. forduló keretében rendeztek meg Rovinjban.

 

Takács János korántsem az újoncok megilletődöttségével vezette élete első külföldi mérkőzését. A leveleki élvonalbeli játékvezető a nyíregyházi L. Tóth Lajos és az egri Kelemen Attila társaságában utazott el az Isztriai-félszigeten téli álmából lassan ébredező Rovinjba. A turizmusra berendezkedett Adriai-tengerparti településen gyakran edzőtáboroznak élvonalbeli és másodosztályú honi csapatok, a klíma és a körülmények egyaránt vonzzák őket. A harmadosztályú Rovinj pályáján ezúttal Horvátország és Szlovénia U 20-as válogatottjai csaptak össze. Az elvárható vehemens hozzáállás elmaradt. A 17. percben megítélt büntetőt a szlovénok elpuskázták: Zilbert lövését hatástalanította a Chelsea kiszemeltje, Delac. Bő tíz perccel később a házigazdák Mance révén szereztek vezetést, akit a szakírók végül a mezőny legjobbjának tituláltak. Nem forgott veszélyben a horvátok sikere, a slusszpoén a végére maradt: a 88. percben a második félidőre beállt Glavina kétgólosra növelte a hazaiak előnyét.


U 20 - Regionalno natjecanje
Hrvatska-Slovenija 2-0 (1-0)

Rovinj, Igraliste Valbrune. Sudac: Janos Takac. Pomocnici: Attila Kelemen, Lajos L. Tóth.
Hrvatska: Delac - Tomas, Galovic, Zuparic, Mic - Sindik (Jurjevic, 46.), Perosevic, Tesija (Datkovic, 68.), Rebic (Mance, 19.) - Mlinar (Glavina, 46.), Orsic (Glavas, 80.). Izbornik: Ivo Susak.
Slovenija: Adam (Andric, 62.) - Sustersic (Pecovnik, 46.), Trajkovski, Klinar, Roskar (Hren, 62.) - Valencic (Petek, 76.), Zilbert, Ploj (Osmanaj, 76.), Vrhovec (Muharemovic, 68.) - Crnic (Lotric, 22.), Lonzaric. Izbornik: Tomaz Kavcic.
Strijelci: Mance (28.), Glavina (88.). 

Hozzászólások: