Dubraviczky AttilaBotrány a Rajka-Nyúl meccsen!

Fair-Play zászló - forrás: Forrás: - Fair-Play zászló.

Szurkolók rohantak be a pályára, majd úgy hallani, meg is rúgták a vasárnapi Rajka-Nyúl megyei I. osztályú meccs végén a játékvezetőt. A megyei Játékvezető Bizottság elnöke szerint a rajkai kapus ezután sörrel öntötte le a bírót. A hazai elnök cáfolja az atrocitást.

 

Botránnyal zárult a hétvégi Rajka-Nyúl megyei I. osztályú mérkőzés. A vendégek 3-2-es győzelmét követően a játékvezetői bizottság elnöke szerint több szurkoló és egy futballista is bántalmazta a meccs játékvezetőjét és egyik asszisztensét.
Az esettel kapcsolatban szerettük volna megszólaltatni a meccsen bíráskodó Szántai Endrét, ám ő a vizsgálat ideje alatt nem nyilatkozhat, helyette Dubraviczky Attila, a megyei játékvezető-bizottság elnöke mondta el, mi történt az összecsapássá fajuló találkozón.

 

"A rendelkezésemre álló adatok szerint a mérkőzés közben hosszú ideig semmi különösebb esemény nem történt. Egy kiállítás után a hazai csapat került emberelőnybe, ám ezt a rajkaiak nem tudták kihasználni, így vereséget szenvedtek. A szurkolók és a hazai játékosok közül ezt sokan nehezen dolgozták fel, a lefújás után többen a pályára rohantak és inzultálták az öltözőbe induló játékvezetőket. A rendezők ugyan megpróbálták, de nem tudták ezt megakadályozni. Valakik a tömegből ugyanis mellbe lökték, majd combon rúgták a játékvezetőt."

S amire talán még nem volt példa, Dubraviczky szerint a hazaiak egyik futballistája(!) sörrel le is öntötte a bírót. Ezzel kapcsolatban felvetődhet a kérdés: ha ez tényleg így történt, vajon mit keresett alkohol az egyik játékos kezében közvetlenül a lefújás után?

"A hazaiak kapusa dobozos sörrel öntötte le az öltözőbe igyekvő játékvezetőt, majd, ami még ennél is súlyosabb, vádlin rúgta az asszisztenst. A kollégáim ezek után nem tudták kitölteni a mérkőzés hivatalos jegyzőkönyvét sem, mert erre csak a klubépületben volt lehetőség, ott viszont nem lettek volna biztonságban. A dokumentációt csak az otthonukban tudták aztán elvégezni."

A játékvezetők a pályáról csak nehezen tudtak távozni.

"Az egyikük autóját nem lehetett megközelíteni, mivel az a sporttelepen kívül volt. Ezt csak később tudták megtenni, ezután már el tudták hagyni a települést" - mondta Dubraviczky Attila, aki hozzátette: az inzultus miatt a játékvezetők valószínű a rendőrségen tesznek feljelentést.
Horváth György, a nyúli csapat edzője még vasárnap, a meccset követően nyilatkozott lapunknak.
"Azt hiszem, túlreagálták a rajkaiak ezt a mérkőzést. Nem történt különösebb dolog, a játékvezető korrekten, jól vezette a mérkőzést. A kisebb hibák, s annak ellenére is kijelenthetem ezt, hogy a mi játékosunkat állította ki a bíró. A lefújást követően egyébként mi nem vettünk részt a dulakodásban, amikor láttam, hogy többen is befutnak a pályára, azt kértem a játékosaimtól, hogy azonnal menjenek be az öltözőbe."

Természetesen kíváncsiak voltunk a hazaiak véleményére is. Fuhrmann Vilmos elnök szerint nem történt atrocitás:

"Rendkívül egyoldalúan bíráskodott a játékvezető, nyilván ez váltotta ki, hogy a mérkőzés végén többen is megpróbálták számon kérni a teljesítményét. Bántani azonban senki nem bántotta, ezt megakadályozták a rendezők. Az pedig szerintem kitaláció, hogy a kapusunk leöntötte sörrel. Mit keresett volna ilyen ital a kezében? A játékvezetőket egyébként kértük, hogy írják meg a jegyzőkönyvet, de ők kategorikusan elutasították ezt" - fogalmazott a rajkai elnök.

 

Egy állítás és egy tagadás egymással szemben, így biztosan nem lesz könnyű dolga a fegyelmi bizottságnak. A döntés után természetesen visszatérünk az esetre. - írja a kisalfold.hu.

 

 

Hozzászólások