Három FIFA játékvezető került ki

Keretek

2006-07-16 20:45:01
Dubraviczky Attila | Hanacsek Attila | Saskőy Szabolcs | Vágner László |

Hanacsek Attila - forrás: nso.hu
Forrás: nso.hu - Hanacsek Attila

Szerdától szombatig Kecskeméten edzőtáboroztak a játékvezetők országos keretének tagjai. A fizikai tesztek értékelése után kiderült: nem tudott mindenki megfelelni az elvárásoknak, s az eddigi keret tagjai nem kerültek be valamennyien az új állományba.

 

 

Három FIFA-bíró került ki
Három eddigi FIFA-játékvezető is kikerült a keretből. Hanacsek Attila tartós sérülése miatt nem tudja vállalni az újabb megterhelést, de ő hamarosan bekapcsolódik majd a játékvezetők oktatásába. Dubraviczky Attilának erőnlétbeli problémái vannak, nem felelt meg a követelményeknek, ami azt jelenti, hogy kikerült az országos keretből. Saskőy Szabolcsot azért törölték a névsorból, mert bűnügyi eljárás folyik ellene.

- A fizikális teszttel senkinek sem lehet gondja, az országos keret valamennyi tagjának teljesítenie kell a követelményeket – mondta honlapunknak Vágner László, az MLSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke. - Szeptember második felében a játékvezetők tagjai újabb tesztelésen vesznek részt, és annak eredményei alapján dől el többek között az is, kiket javasolunk a jövő évi FIFA-keretbe.

 

Van megfelelő utánpótlás
Az NB II-es, illetve a női keretből is kikerült két-két játékvezető. Az asszisztensek csapatából öten nem feletek meg a felmérésen, négyen pedig szeptemberben javíthatnak. A megjelent megyei játékvezetők viszont jó erőben voltak, a tesztelt hatvan fő közül sokan esélyesek arra, hogy hamarosan bekerüljenek az országos keretbe.

A táborozás során nagy szerepet kapott az elméleti képzés is. A játékvezetők kiemelten foglalkoztak a labdarúgók testi épségének fokozottabb védelmével, valamint az időhúzás megakadályozásának fontosságával.

A következő összetartásra szeptember 15-e után kerül majd sor.


 

Hozzászólások: