Kőrős László

 • Kép forrás:

  Kőrős László 5 cikk

  • wikipedia

  Született GYÕR 1941-06-27
  Vármegye/szerv Győr-Moson-Sopron / Győr-Moson-Sopron M. Ig. (2012-01-01)
  Jv. vizsga 1960


  

  Táboroztak Győrben

  bemelegítés - Adidas - forrás: Forrás: - bemelegítés - Adidas.

  Az elmúlt hétvégén a háromnapos nyári frissítő kurzus helyszínére, a négycsillagos győri Famulus Hotelba költöztek a Győr-Moson-Sopron megyei játékvezetők. Tekintettel a számos feladatra, a sűrű programra, már péntek délután elkezdődött az érdemi munka, mégpedig a fizikai felméréssel. A hőmérő higanyszála ekkor a 36 fokos jelzésnél állt, tehát nem kis megpróbáltatásnak voltak kitéve a kollégák. A fizikai felmérő után Dubraviczky Attila JB. elnök értékelte az elmúlt szezont, részletesen beszélt a hibákról és az eredményekről egyaránt.

   

  Szombaton szakmai előadásokkal kezdődött a nap. Mérkőzésszituációkkal, jó és rossz ítéletek kielemzésével, valamint személyiség-fejlesztő csoportos foglalkozásokkal igyekeztünk a játékvezetők és az asszisztensek felkészültségét emelni, tevékenységüket egységesíteni és ismereteiket tovább szélesíteni. Az ellenőr kollégák Kőrös László egykori FIFA-játékvezető névre szóló értékelését hallgatták, melynek során negatív és pozitív példák is előkerültek. Kőrös László kiemelte, hogy tovább kell törekedni az egységes szemléletre.

  A dél körüli napirendi pont minden kollégának maradandó élményt nyújtott. Hosszantartó, szűnni nem akaró vastaps közepette a terembe érkezett a világbajnokságon résztvevő magyar játékvezetői trió két tagja, Kassai Viktor és Erős Gábor, akik hazaérkezésük után elsőként Győr-Moson-Sopron megyét tisztelték meg jelenlétükkel. Egy asztalnál foglalt helyet a múlt és a jelen, hisz egykori kiváló elődjük az élő játékvezető legenda, Palotai Károly is megjelent a táborban. A ragyogó élménybeszámolót a világbajnokságon készített fényképek és diák bemutatása követte, majd a tábor "apraja-nagyja" fotózkodhatott a vendégekkel.

  - Most, is mint mindig nagyon szívesen jöttem Győrbe - mondta Kassai Viktor. - Azt gondolom, hogy a világbajnokságon levezetett négy mérkőzéssel minden álmunk teljesült, és talán nem is vallottunk szégyent. Mindenkinek köszönöm a gratulációt. Remélem, a 2014-es világbajnokság után is meghívsz - fordult Dubraviczky Attila felé.

  Miután a vendégeket a nagy számban jelenlévő sajtó képviselői elragadták, tovább folytatódott a munka a napirend szerint. Előadások, kiscsoportos beszélgetések, elméleti teszt majd vacsora után a szokásos "karaoki" partin, vidám zenés estén bizonyíthattak a kollégák, és kolléganők - elmondhatjuk, nem vallottak szégyent.

  Vasárnap délelőtt Dubravicky Attila JB. elnök értékelte a tábort, és tartalmas útravalót adott a kollégáknak.

  - Eredményes, három napon vagyunk túl - vélekedett Dubraviczky Attila az mlsz.hu oldalon. - Minden olyan témát érintettünk, és kielemeztünk, amely a kollégák fejlődését szolgálja, szolgálhatja. Bízom abban, hogy mindezek visszaköszönnek az őszi bajnoki mérkőzéseken, mert csak akkor volt értelme ennek a három napnak.

   

  Hozzászólások