Zöld gyep helyett fehér asztalnál

Megyei játékvezetés

2007-02-06 08:18:07
Heves | Farkas Ádám | Fehér Gyula | Mencsik László | Pető Péter |

érem - forrás:
Forrás: - érem

A Heves megyei sportági szövetség Játékvezetői Bizottsága számos meghívott jelenlétében a Hotel Eger Park konferenciatermében tartotta hagyományos évadzáró-évadnyitó bálját.

 

A szakma meghívott vendégeit külön-külön üdvözölte a műsorvezető, Rozsnaki Gábor, elsők között említve Sós Tamás országgyűlési képviselő, Pál László, MLSZ-elnökségi tag, s egyben Helasz-elnök, s Vágner László, MLSZ-játékvezetői bizottsági elnök nevét.Rövid megnyitót Pál László tartott, aki köszönete mellett Victor Hugo-t, a klasszikus írót idézve foglalta össze szavai lényegét. Úgy élj, hogy ne vegyék észre ott ahol vagy, nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmész!- szólt a sípmestereknek célzott bölcsesség. Kóródi László, a megyei JB elnöke azt hangsúlyozta: működése második esztendeje már könnyebb volt, mint az első, majd jó szórakozást kívánt.

A folytatásban sokan kaptak emléklapot azok közül, akik 2006-ban vezették első mérkőzésüket. A generációváltás bizonyítéka, hogy a fiatal Farkas Ádám és Mencsik László tavaly már túljutott első NB III-as mérkőzésén is. Kalicz József mindenben előbbre tart, ő már 30 éve van a szakmában, Ménesi István pedig 20 évvel büszkélkedhet.

 Vastapsot Csernyi Géza aratott. A 75 éves játékvezető 57 évi szolgálat után döntött úgy, hogy visszavonul. Szellemes búcsúzó beszéde egyszerre volt tiszteletet érdemlő és derültségre okot adó.

 


A továbbiakban Berta László kollégaként adott át személyes ajándékot Varga Lászlónak, aki nagypályás működésén túl, az elmúlt évben először sípolt futsal mérkőzésen. Az elmúlt év legjobb Heves megyei játékvezetője-díját Pető Péter vehette át, külön ajándékul a borsodi játékvezetők himnuszát is megkapta CD-n Pecze Istvántól, az ottaniak elnökétől. Az asszisztensek tevékenységét Fehér Gyula esetében értékelték legtöbbre a mindent elbírálók. Szórakoztatásul a Gárdonyi Géza Színház művésznői énekeltek főleg férfi érzelmekre ható dalokat, majd a Nadira és tanítványai együttes fellépése nyert tetszést.

 Először találkozott báli eseményen megyénk sípmestereivel Vágner László, az országos Játékvezetői Bizottság elnöke, aki néhány szavas üdvözlőbeszédre is vállalkozott. Elmondta, örül a sok fiatalnak, és azt kéri tőlük, vegyék kihívásnak a feladatot.


 

Hozzászólások: