Megyei JB-elnökök találkozója

Megyei játékvezetés

2007-03-30 06:32:00
Hartmann Lajos | Ring János | Vágner László |

MLSz székház - forrás:
Forrás: - MLSz székház

Az UEFA játékvezető konvenciójának elbírálása hamarosan a finiséhez érkezik. Április 25-én érkezik hazánkba az a bizottság, amely felméri az előírások és a vállalt feladatok teljesítésének helyzetét.Ezt követően június 27-én kerülhet sor a Konvenció aláírására - alapvetően ez volt a téma az április 5-én, Budakeszin megtartott megyei JB elnökök értekezletén.

 

Bevezetőben Vágner László, az MLSZ JB elnöke értékelte az elmúlt időszak feladatainak végrehajtását, megköszönve mindenkinek az odaadó munkát.

 

Ezután az MLSZ JB instruktora, Ring János szólt a 20 megyében befejeződött alapfokú játékvezetői tanfolyamok tapasztalatairól. Elmondta, hogy soha ennyi játékvezető nem vizsgázott le egy ciklus során az országban. A 688 eredményes vizsgázóból várhatóan több mint fele kezdi el a működést az idén. Az elnökök megköszönték a tanfolyamokhoz nyújtott színvonalas központi támogatásokat (DVD, könyvek, oktatási anyagok stb.)

 

A szeptember óta működő országos Talent-Mentor program tapasztalatait összegezte Hartmann Lajos. Kiemelte, hogy a több mint 100 fő között vannak olyan tehetségek, akik később joggal számíthatnak szép pályafutásra.

 

A résztvevők megbeszélték az MLSZ JB és a megyék közötti együttműködés aktuális kérdéseit a küldések, ellenőrzés, a női és futsal szakág működtetése, valamint a játékvezetők megyei központi edzési terén.

 

Végezetül az elnökök néhány játékvezetői mezt vehettek át, mellyel a legjobban szereplő megyei bírókat jutalmazhatják.

 

A jó hangulatú találkozó nyáron - a Konvenció aláírása után - remélhetően még felszabadultabb légkörben ismétlődhet meg.
 


 

Hozzászólások: