Benkő Róbert

 • Kép forrás: mlsz.hu

  Benkő Róbert 10 cikk

  Született Nyíregyháza 1979-08-24
  Vármegye/szerv Szabolcs-Szatmár-Bereg / MLSZ JB (2013-07-01)
  Jv. vizsga 1997


  

  Évzáró Szabolcsban

  érem - forrás: Forrás: - érem.

  A focibíróknál olyan az évzáró bál, mint a dartsban a bull – telitalálat.

  Miként a helyszín is: immár másodszor adott otthont a kisvárdai Parish Bull a szabolcs-szatmár-beregi labdarúgó játékvezetők tradicionális rendezvényének. Dr. Jekő József, a megyei JB elnöke a meghívottak között üdvözölte az igazgatóság részéről Kvaka Árpádot, Hajdú-Biharból Sápi Csabát, Jász-Nagykun-Szolnokból Paróczai Dezsőt, míg Borsod-Abaúj-Zemplénből Petus Pált és Friedl Csabát. A bált a Szabolcs Megyei Labdarúgó Játékvezetőkért Alapítvány elnöke, az aktív sípos Sipos László nyitotta meg. Szokás szerint köszöntötték a jubilánsokat, valamint a visszavonulókat (dr. Bendik Tamást, Kiss Lászlót, Máté Istvánt, Molnár Sándort, Tömöri Lászlót), majd bejelentették, hogy ezúttal kik lettek a fix három kategória legjobbjai.
   
   
   
  Az Év játékvezetője ezúttal az a Benkő Róbert lett, aki évek óta inkább a zászlót tartja a kezében, mivel az NB III-as asszisztensi keret tagja. Előzőleg hosszú esztendőkön át a harmadosztályban játékvezetőként tevékenykedett. Saját statisztikái szerint ebben az osztályban épp a háromszázadik mérkőzés aktív közreműködője lehetett ősszel.   
   
  – Nekem a sport, a mozgás meghatározó szerepet tölt be az életemben. Eleve a mérkőzésekre is felkészülök testben és lélekben, emellett pedig ügyelek arra, hogy fitt legyek – említette a körszakállas sportember, akinek az édesapja az előző évben vonult vissza, tehát a családban nem egyedi a játékvezetés szeretete. – Amióta tagja lettem az országos keretnek, nagyon sok pozitív impulzus ért, jó érzés odatartozni. A megyei elnökség tagjaként és küldőként napi kapcsolatban vagyok a kollégákkal. Feleségemnek rengeteget köszönhetek, hiszen ő tudja csak igazán, hogy mennyi áldozattal, lemondással jár az, ha igyekszek maximálisan megfelelni a feladataimnak.

   
   
  A Tamás Lajos-díj az Év utánpótlás-játékvezetőjét illeti, aki ezúttal Paráda Róbert lett.
   
   

  – Bár még nem vagyok régóta tagja a megyei első osztályú keretnek, minden egyes meccsen hasznos tapasztalatokat szereztem. Mivel tökéletes teljesítmény nincs, arra törekszem, hogy minél kisebb hibaszázalékkal vezessem a mérkőzéseket. Sokat számítanak a közös elemzések, ahol tükröt tartok magam elé azért, hogy legközelebb ne forduljanak elő hasonló esetek. Ez a díj visszacsatolás, mely szerint jó úton haladok – említette Paráda Róbert.

   
   
  A fiatal tehetségeknek kiírt Lengváry József-díjat Piskóczi Viktor vehette át.
   
   

  – Túlzás nélkül állíthatom, hogy a játékvezetéssel nőttem fel. Édesapám, Piskóczi Zsolt a megyei másodosztályú keret tagja, testvérem, László hozzám hasonlóan szintén főleg asszisztensként járja a futballpályákat. Az előkészítő csoport tagjaként szeretnék még jobban elmélyedni a játékvezetés rejtelmeiben. Meghívást kaptam az NB III-as edzőtáborba – tudom, ez nem kerettagságot jelent, hanem egy esélyt, egy lehetőséget. A díj számomra a bizalom jele, mellyel szeretnék élni.
   

  Hozzászólások