Bede Ferenc



Hibázott a játékvezető?

Bede Ferenc - ing - forrás: origo.hu Forrás: origo.hu - Bede Ferenc - ing.

Így látta Bede Ferenc a Vidi–Fradi magyar csúcsrangadón történteket!

A Mol Vidi–FTC NB I-es rangadó után a zöld-fehérek szerint több székesfehérvári focistát is ki kellett volna állítani a találkozón, Erdős József (41) játékvezető viszont egyszer sem mutatta fel a piros lapot.

A korábbi bíróval, Bede Ferenccel elemeztük a történteket.


A Lovrencsics Gergővel szembeni Kovács István-belépő csak sárga lapot ért?


– A Vidi játékosa lendülettel, a nyújtott jobb lábával talppal elrúgta a labdát, közben a visszahúzott ballal viszont eltalálta Lovrencsicset. Elfogadható döntésnek tartom, hogy a játékvezető felelőtlen szabálytalanságnak ítélte, és sárga lapot adott.

 

Miként értékeli Vinícius és Varga Roland szituációját?

– A labda játékon kívülre került, ekkor Vinícius nyújtott lábbal fejen talpalta Varga Rolandot. Súlyos szabálytalanság történt, amely során a Vidi védője veszélyeztette ellenfele testi épségét. A bírónak piros lappal kellett volna őt szankcionálnia. Az alapvonali játékvezető két méterre állt az esettől, segítenie kellett volna a kollégájának.

Mi a véleménye, Erdős volt a megfelelő bíró a találkozóra?

– Érdekesnek ítélem meg a játékvezető-küldést. A Vidi–Fradi meccs idehaza az első számú rangadóvá nőtte ki magát. Az NB I tizenegy fős bírói keretéből hatot a nemzetközi szövetség, a FIFA is alkalmaz. Nehezen érthető, miért nem közülük került ki az összecsapás játékvezetője.

 

forrás: blikk.hu

 

Hozzászólások