Kőrős László

 • Kép forrás:

  Kőrős László 5 cikk

  • wikipedia

  Született GYÕR 1941-06-27
  Vármegye/szerv Győr-Moson-Sopron / Győr-Moson-Sopron M. Ig. (2012-01-01)
  Jv. vizsga 1960


  

  Tatán a bíróelit

  bemelegítés - forrás: Forrás: - bemelegítés.

  Tatán csütörtökön elkezdődött a magyar bírói kar négynapos továbbképző táborozása.

  A meghívott 96 bíró és partjelző közül hárman hiányoztak. Puhl Sándor, aki műtét előtt áll, az NB-s keret tagja, a derékbántalmakkal küszködő László György, valamint Székely Ferenc, aki Fokvárosban, a Meridián-kupán partjelzőként működik közre. (A fiatal játékvezető telefonon arról számolt be lapunknak, hogy a 34 fokos hőségben 2950 métert teljesített, majd megemlítette, hogy a Ghána-Portugália csoportmérkőzésen ő lesz az egyik partbíró).

  A tatai nyitónapon ülést tartott az ad hoc bizottság, s a testület jóváhagyta az éves ülésrendjét, az oktatási bizottság terveit, s a tagok megvitatták az ellenőrök kiválasztására vonatkozó elképzeléseket. Az első összejövetelen Huták Antal, a bizottság elnöke röviden értékelte az őszi szezont, Kőrös László pedig az ellenőrzési munka eredményeit foglalta össze. Elkészült az élvonalbeli bírók szakmai rangsora is.

  Az ősz játékvezetője Puhl Sándor, a második Vágner László, a harmadik Pillér Sándor, negyedik Bede Ferenc lett.

  Az ad hoc bizottság vezetője örömmel nyilatkozott arról, hogy a legjobb teljesítményeket FIFA-bíróink érték el (amúgy közzétették a sereghajtók névsorát, amely szerint 21. Hajdó Attila, 22. Makai János, 23. Kiss Béla, 24. Megyebíró János lett...). Tatán jelenleg a profi játékvezetői kar 20 tagja, a partjelzői keret 19, továbbá az országos NB-s keret 40, valamint a partbírói keret 14 tagja van jelen.

  A legjobb magyar játékvezetők láthattak még csütörtökön oktatófilmet, bemutató edzést, majd uszodáztak. szaunáztak. Pénteken a programban reggeli kocogás, majd számos szakmai előadás, videóoktatófilm szerepel.

  A péntek déli edzést a magyar válogatott szövetségi kapitánya Bicskei Bertalan, valamint segítői Weimper István és Ruzics Miklós, illetve Stamler Péter vezeti

   

  Hozzászólások