Piller Sándor



Piller legalább a facebookon aktív

Piller - facebook - forrás: facebook.com Forrás: facebook.com - Piller - facebook.

Elsőként számoltunk be arról, hogy Piller Sándor BL elődöntön ellenőriz és arról is, hogy bevezetik a VAR-t.

Interneten több korábbi nagy nevű játékvezető is megszólalt a VAR bevezetésével kapcsolatban. Márton Sándor a VB-t megjárt játékvezető asszisztens érdekes facebook posztott tett közzé:

"Komolyan! Úgy aggódtam! - írtam egy korábbi küldeményben ismerőseimnek.

De most tényleg! Kicsit számoljunk: Vegyük alapul az UEFA mérkőzéseket. 
Van (lesz) 1 fő és 2 segéd kontroller. Újabb, minimum 3 fő foglalkoztatása (fizetése) meccsenként. Nem beszélve ezek képzéséről, edzőtáboroztatásáról.
A technikai részt rátolják a MTVA-ra - úgyis megszüntettek egy archív csatornát, majd erre költik a megtakarított pénz egy részét. Videós szoba, monitorok, rögzítők, technikusok, a visszanéző monitor a pálya mellé, stb., illetve utóbbinak biztonsági felügyelete a klub felelőssége. 
Kíváncsian várom, jobb lesz-e ettől a (nem, nem a játékvezetés, hanem) a játékvezetők megítélése???
Kérdés továbbá: 
a nemrég visszavonult Szabó Zsolt (a hazai videóbírózás fő szorgalmazója) legutóbb egy központi, értsd budapesti ellenőrző szobát említett. Akkor hogy is lesz? Az egyidőben játszott (ma 5 meccs) jele befut egy pesti "stúdióba"? Nem, ez kivitelezhetetlen sportszakmailag. 
A közvetítések/felvételek sokkamerás közvetítőkocsival történnek. Minden stadionban kell egy ilyen szoba, amit meccsenként be-, és felszerelnek, használnak. És akkora létszámú (sport-szakmai és videós) stáb is, ahány helyszín. Mert elképzelhetetlen (bár nálunk minden lehet), hogy csak a két tv-s meccs élvezi a visszanézős fair play előnyeit/hátrányait, a többi négy meccs nem!
Belegondolok: néhány éve még az NB I-es kluboknál is gondot jelentett a játékvezetői jelentések meccs utáni, azonnali kitöltése internet és egyéb technikai okok miatt. Ma már videó-bíráskodunk. A fejlődés ugrásszerű, "határ a csillagos ég"... 
Minden csak pénz kérdése..."

Erra Piller Sándor rögtön reagált, pedig azt hitte mindenki, hogy ő már nem is létezik idehaza.

Piller facebook posztja:

Épp most voltam a héten egy olyan meccsen játékvezető ellenőrként ahol volt VAR (Liverpool-Barcelona), nagyon komoly technikai és személyi háttér kell, nem lehet nálunk júliustól. Ahhoz meg amit fent írtál: ha nem lenne videó bíró, akkor egyrészt károsul a magyar foci (hibás döntések), másrészt eláshatjuk a magyar játékvezetést a nemzetközi játékvezetői életben... Üdv, Piller Sanyi

 

Pillerről tudni kell, hogy a puhli rendszer kiszolgáló embere. Évek óta -2009. november 20  óta - nem járt hazánkban hivatalosan ellenőrizni. Nem láthatta, hogy hova is süllyedt a magyar játékvezetés és hogyan verték ők és társai szét a korábban jó és nemzetközileg is elismert rendszert.

Első fontos és nagyarcú kijelentése meg az, hogy BL meccsen volt. Gratulálunk. És mikor volt kedves Sándor Kisvárdán, Pakson vagy éppen Zalaegerszegen? Mikor látott fiatal játékvezetőket? Mikor tetszik végre elmenni egy magyar utánpótlás meccsre? 

Na úgye?

BL szinten már nem vagyunk ott és nem a VAR miatt, hanem azért, mert Puhl Sándor és Hanacsek Attila vezetésével leépültünk minden szinten.

 

KEDVES SÁNDOR!

Majd rahabilitáljuk a 80 éves papákat akik ülnek a VAR szobában? Vagy majd Vavika Feri, Kurmai Zoli vagy éppen Makai János újabb meccseket kap a heti két, három küldés mellett?  A VAR központ is a vecsési hotelben lesz?

Vagy végre szakemberek és hiteles emberek kezében lesz a VAR és nem a vecsési pénznyelőjébe, félkarú rablójába??

 

KEDVES SÁNDOR!

Van annyi nemzetközi tapasztalata, hogy láthatja, hogy mivé tették a játékvezetést. Ön nem függ anyagilag a rendszertől? Akkor miért nem meri elmondani a véleményét? Mert ha az, amit leírt, akkor mi kérünk elnézését mindenkitől és tényleg nincs szükség  Önre idehaza....

 

 

 

Hozzászólások