Szabolcs ült a trónra a "Királynék Városában"

Sípmester Fesztivál - Szabolcs (2024-01-07) - forrás: Forrás: - Sípmester Fesztivál - Szabolcs (2024-01-07).

Veszprémben bravúros tornagyőzelmet aratott vármegyénk játékvezető válogatottja - írja a szabolcsjb.hu

Január 6-7-én rendezték a 2024-es Sípmester Fesztivált, ahol évente mind a "20 megye" játékvezetőkből álló focicsapata megjelenik, hogy összemérjék erejüket.

Szombaton a csoportmérkőzésekkel kezdődött a torna, ahol rögtön egy meglepetéssel kezdtük, ugyanis a mindig nagyon jó erőt képviselői Vas vármegye csapatát vertük meg Lipcsei Márk két góljával. Következett a Somogy, majd a Csongrád-Csanád elleni két egygólós győzelem, az előbbin újra Lipcsei Márk volt eredményes, a csongrádiak ellen 5 másodperccel (!) a vége előtt szerezte meg a győztes találatot Ignéczi Csaba. A csoportelsőségről döntő, Bács-Kiskun elleni derbin Goneth Béla és Szerb Kata góljaival újabb diadal következett, így az első játéknapot 100%-os teljesítménnyel zártuk, gólt sem kaptunk.

SZOMBATI EREDMÉNYEK:

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Vas 2:0
Gólszerző: Lipcsei Márk (2)


Szabolcs-Szatmár-Bereg - Somogy 1:0
Gólszerző: Lipcsei Márk


Szabolcs-Szatmár-Bereg - Csongrád-Csanád 1-0
Gólszerző: Ignéczi Csaba


Szabolcs-Szatmár-Bereg - Bács-Kiskun 2-0
Gólszerzők: Goneth Béla, Szerb Kata

 

Vasárnap aztán 9:30-kor következett a Pest vármegye elleni összecsapás, ahol a tét az elődöntőbe jutás volt. Itt is egy gól döntött, ezt Lipcsei Márk szerezte, megvolt a továbbjutás. Az elődöntőben a 2023-as győztes, Békés vármegye várt ránk. Hatalmas taktikai csata dúlt a pályán, mindenki győzelemre törekedett, ennek eredménye lett a 0-0 döntetlen. Jöhettek a büntetők, ahol mindkét oldalon 1-1 játékos hibázott egészen az 5. körig, amikor is egy békési lövés a felsőlécről pattant ki, így ünnepelhettük a döntőbe jutást.

A döntőben - a már szombaton egyszer legyőzött - Bács-Kiskun vármegye csapata várt ránk. Két felkészült, jó játékot mutató csapat feszült egymásnak, és ahogy ezen a tornán újra meg újra, most is egy remek akció végén Lipcsei Márk volt eredményes. Az utolsó percben mindent egy lapra feltéve támadtak az ellenfeleink, mi pedig próbáltuk kontrákból növelni előnyünket. Az utolsó pillanatokban újabb gólt szereztük, de azt már meg sem vártuk, hogy ezt megadják-e a játékvezetők, szaladtunk ünnepelni, hiszen 2024-ben Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye sípmesterei emelhették magasba a győzteseknek járó kupát.

VASÁRNAPI EREDMÉNYEK:

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Pest 1:0
Gólszerző: Lipcsei Márk


Elődöntő: Szabolcs-Szatmár-Bereg - Békés 0-0
Büntetőkkel: 4-3


Döntő: Szabolcs-Szatmár-Bereg - Bács-Kiskun 1-0
Gólszerzők: Lipcsei Márk

Az ünnepélyes díjátadón Hanacsek Attila MLSZ JB Elnök mindenki nyakába aranyérmet akasztott, majd kihirdették, hogy a torna legjobb kapusának Takács Ákost választották. Nem csoda, hiszen a rendes játékidőben mind a hét mérkőzésen (!) érintetlen maradt a kapunk.

A játékosok és a csapatvezetők mellett a mérkőzések lebonyolításában is részt vettünk, hiszen Veres János 7 meccset is közmegelégedésre vezetett a tornán, köztük vasárnap egy helyosztót, valamint a másik elődöntőt, ahol Baranya és Bács-Kiskun csapatai mérkőztek meg.

Örök élményt és történelmi sikert hozott ez a hétvége a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei játékvezetésnek, hiszen amióta mind a "20 megye" részt vesz ezeken a tornákon, első alkalommal hódítottuk el a győztesek serlegét. Minden mérkőzésünket megnyertük, és a szabolcsi dominancia még a döntőt megelőző gála mérkézősen sem szakadt meg, hiszen a vármegyei igazgatók barátságos mérkőzését is Kvaka Árpád gólja döntötte el.

A BAJNOKCSAPAT kerete: Takács Ákos, Takács Attila, Szilágyi Norbert, Benkő Róbert, Pethő Péter, Goneth Béla, Szerb Kata, Kondor Milán, Lipcsei Márk, Balogh Attila, Ignéczi Csaba, Szilágyi Csaba

 

Hozzászólások